Uutiset 2010 ja 2011

 

23.12.2011 Cindy pyöräytti yöllä maailmaan kuin joululahjaksi F-pentuueemme: kolme urosta ja yhden nartun


19.12.2011 C-pennuille ikää viisi vuotta - paljon onnea koko seitsikolle!

Cindy viettää syntymäpäiväänsä valmistautuen synnytyksen, joka on ohjelmassa varmaan vasta jouluna, sen tuntuista meno vielä on. 

18.11.2011 Cindyn masu täynnä pentuja

Tänään tuli neljä viikkoa täyteen Cindyn astutuksesta, ja kävimme ultrassa. Cindyn vatsa on ollut jo melkein viikon tavanomaista suurempi ja käytös astuksesta lähtien kuin odottavalla nartulla (
todella nälkäinen; seesteisen onnellinen olemus, mutta ärhäkkä vieraille koirille; pitkäpinnainen omille koirille). Halusin ultrata sen siltä varalta, että se olisikin kehittänyt vain todella pahan valeraskauden.

Valeraskaudesta ei nyt ole kysymys, sillä Cindyn vatsassa myllertää ainakin 6 - 7 pentua. Luultavasti pentuja on enemmän tai sitten voi käydä niin, että niistä osa imeytyy vielä ja pentuja syntyy vähemmän. Varaudumme kuitenkin jälleen lähemmäs 10 pentuun. Cindyn ensimmäisen raskauden ultrassa näkyi samaan aikaan 4 - 5 pentua, ja niitä syntyi sitten 9, joista yksi oli kuollut. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan synny 12 pentua! Tällä kertaa ultrattiin vähän tarkemmin, joten toivottavasti pentumäärä olisi kymmentä pienempi.

Pennut syntyvät siis joulun aikaan, toivottavasti ennen jouluaattoa. Luovutusikäisiä ne ovat helmikuun puolivälistä alkaen.

Nyt pidetään peukut taas pystyssä, että kaikki sujuu hyvin jatkossakin!

6.11.2011 Sijoitusurokseni Ossi (Lejondalens Ozzy Stjärnskott) Tarton KV-näyttelyn ROP-pentu (tuomari Tapio Eerola)

5.11.2011 Sijoitusurokseni Ossi (Lejondalens Ozzy Stjärnskott) Tarton KV-näyttelyn ROP-pentu (tuomari Claudio de Giuliani Italiasta)

3.11.2011 Ikävä kyllä Mimmille ei tule vielä pentuja

Mimmin juoksu mennä hujahti ohi reilussa viikossa, ja kun vielä maanantaina otettu progesteroninäyte seikkaili postissa torstaihin saakka, emme ehtineet astuttamaan tarpeeksi ajoissa. Menimme kyllä keskiviikkoiltana Mimmin kanssa Kuopioon Iriksen luo tapaamaan Wisaa, mutta olimme myöhässä. Tämän todisti vielä torstaina otettu uusi progesteronitesti. Keväällä huhti-toukokuussa yritämme uudelleen tarkennetulla taktiikalla! Suuret kiitokset Iriksen poppoolle yösijasta ja Wisan omistajille Elsalle ja Pekalle joustavuudesta!

30.10.2011 Sijoitusurokseni Ossi (Lejondalens Ozzy Stjärnskott) Lahden pentunäyttelyssä PEK 2 KP (tuomari Esa Ruotsalainen)

"Kauniisti liikkuva ryhdikäs urospentu. Hyvä pää, ylälinja ja häntä. Hyvä rungon vahvuus. Hieman pitkä lanneosa. Erinomainen luusto ja kulmaukset. Hyvä karva ja väri. Kaunis sivuliike, vielä hiven löysyyttä edessä. Hieno ryhdikäs esiintyminen."

Jaanalle kiitokset kyydistä ja mukavasta seurasta hotellimatkallamme!

24.10.2011 Kaakkois-Suomi kuumana: sijoitusnarttuni Mimmin (FI MVA Calawan Doris) juoksu alkoi. Tarkoitus on astuttaa se viikolla 44 Karjakon Viksu Veksillä "Wisalla" tai Handskes Bror Lustigilla "Tarmolla".

21.10.2011 Tridents Tennik astui Calawan Cindyn - lisätietoja Pentuja-sivulla

Evekin aloitti jo toisen juoksunsa ilmeisesti Tennikistä ja emästään huumaantuneena, vaikka edellisestä juoksusta on vain neljä kuukautta.

12.10.2011 E-pentueen kahdeksalla vesselillä syttyy ensimmäinen kynttilä kakussa - paljon onnea Elviiralle, Ellalle, Lilille, Ekalle, Sakulle, Nestorille, Kuunolle kuin meidän omalle pikku Evellekin!

 
8.10.2011
Oman narttuni FI MVA Calawan Cindy juoksu alkoi. Tarkoitus on astuttaa se syyslomaviikollani 42 Tridents Tennikillä. 

27.9.2011 Cindyn (Calawan Cindy) silmät edelleen terveet - käyhän kurkkaamassa mahdollisia pentusuunnitelmia

24. - 25.9.2011 Tuontiuros Ossi (Lejondalens Ozzy Stjärnskott) aloitti näyttelyuransa mahtavasti: ROP-pentu Hämeenlinnan Tuuloksessa (tuomari Tuula Savolainen) ja VSP-pentu Tampereella (tuomari Saara Sampakoski)

Karavaani Parikkalasta kohti pentunäyttelyjä starttasi perjantaina klo 16. Alusta asti kyydissä oli yksi cairninarttu, kaksi aikuista naista sekä kaksi teinityttöä. Matkalla otimme Jaanan cairnikasvatin kyytiin Lappeenrannasta, tuontiurokseni Ossi saapui Tartosta Lahteen ja Lahdesta matkaan liittyi myös kolmas cairni. Yövyimme bilepaketin turvin Lahden Cumuluksessa, ja pennut totta tosiaan vastasivat bileistä. Siinä jäi nukkuminen Jaanan kanssa sivuseikaksi.

Lauantain näyttely järjestettiin Tuuloksen kauppakeskusksessa, mikä oli melua lukuun ottamatta erittäin hyvä näyttelypaikka. Ossi oli ainoa gööttipentu. Se sai Tuula Savolaiselta hienon arvostelun ja valittiin rotunsa parhaaksi pennuksi.

"5 kk. Tyypiltään erinomainen. Hyvät mittasuhteet omaava nuori uros. Hyvät korvat, hyvä kaula ja ylälinja. Rungoltaan vielä kesken kehityksen. Hieman lyhyt rintalasta. Hyvin kulmautunut takaa ja edestä. Hyvä raajaluusto, käpälät ja häntä. Liikkuu joka suhteessa hyvin. Hyvä turkki. Miellyttävä käytös."

Ryhmäkilpailusta ei tullut menestystä, ja jatkoimme sen jälkeen seuraavaan yöpymispaikkaamme Tampereen kylpylään, missä olosuhteet koirille, palvelut ja näköalat olivat totta tosiaan upeat. Olipa ihanaa olla turistina Tampereella, jolloin katsoi paikkaa eri silmin, kuin jos on siellä vaikkapa töissä tai sukuloimassa! Ehdimme nauttia illalla kylpylän rauhallisesta tunnelmasta ja hyvästä ruuasta sekä lenkkeillä kauniissa säässä.

Sunnuntaiaamun näyttelypaikka oli vain kivenheiton päässä Kaupin vinttikoiraradalla, jonne tosin ei voinut ajaa suoraan ajattelemaamme reittiä. Gööttejä oli saapunut paikalle viisi: kolme urosta ja kaksi narttua. Ossi oli paras uros ja hävisi parhaalle nartulle ilmeen verran. Saara Sampakosken arvostelu on ihastuttava:

"5 kk. Erinomaisessa lihaskunnossa esitetty urospentu. Miellyttävä ilme. Erinomainen rintakehä ikäisekseen. Oikea-asentoiset tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Erinomaiset liikkeet, jossa kantaa itsensä hyvin. Aivan mieletön luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti."

Ihan pakko on mainita, että esitin Jaanan cairninarttu Aamun (Josminan Aamu) ensin ROP-pennuksi (cairneja 15) ja myöhemmin RYP-4-pennuksi! Ei hassumpi aluevaltaus ja sinänsä mielenkiintoinen tapaus, kun meillä oli vaihtoehtona göötille lähes 20 vuotta sitten cairnterrieri. Olin myös Jaanan henkisenä tukena pentujen synnytyksessä. Muutenkin Jaanan ensimmäisen pentueen kasvatit menestyivät molemmissa näyttelyissä hienosti, mistä onnittelut Jaanan poppoolle!

Paluumatkan aikataulutuksen kanssa meillä oli hieman jännitystä, sillä Ossin piti olla Tallinnan-lautalla viimeistään klo 19.30. Saimme kuin saimmekin sen tasan kuudeksi Lahteen terriereiden ryhmäkisan ja teinityttöjen kyytiin noutamisen jälkeen. Kotona Parikkalassa olimme klo 23. Viikonlopun seura oli erinomainen, samoin menestys ja logistiikka pelasi, joten eiköhän oteta uudestaan!

Tässä vielä tuore kuva Ossista, joka on todellakin arvostelujen mukainen niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan. Mielenkiinnolla odotamme Iriksen kanssa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

18.9.2011 Spurttasimme Cindyn kanssa yhdessä agilityn kolmosluokassa ensimmäisen nollatuloksemme Lieksassa

Suuntasimme Sarin ja pötkylöiden kanssa viikonlopuksi Lieksaan agilitykilpailuihin. Lauantaina oli kolme ja sunnuntaina kaksi kolmosluokan starttia. Kelvollinen työskentelymme Cindyn kanssa jatkui, mikä palkittiin lauantaina hyppykisan voitolla (tulos 10,36)  ja sunnuntaina ensimmäisellä yhteisellä nollatuloksellamme (sijoitus 4.). Muista kolmesta startista saimme hylkäyksen. Vega puolestaan sijoittui kolmella radalla kolmanneksi ja yhdellä ensimmäiseksi. Näistä kolme rataa oli nollia. Tuomarina toimi Anne Savioja.

Tässä videot neljältä radaltani:

A-rata
C-rata
D-rata
E-rata

4.9.2011 Mukavasti menneitä ratoja agilitykisoissa Ruokolahdella

Olen vaihteeksi treenannut Cindyn kanssa, ja agilityotteeni on vihdoin hieman parantunut. Teimme edustamani seuran, Wuoksen Agilityurheilijoiden, kisoissa tulokset kaikissa kolmessa startissa. Radat olivat sopivan haastavia, ja tuloksitta jäi moni kisaaja. Tuomarina toimi Martti Salonen.

27.8.2011 Kennel Calawan Ristiinan ryhmänäyttelyn paras kasvattajaryhmä (tuomari rotu- ja ryhmäkehässä Esko Nummijärvi)

Näyttelykesämme sai uskomattoman hienon päätöksen Ristiinassa, jossa esiintyi viisi kasvattiani. Lisäksi paikalla oli Ella (C. Emira) ja Vega & Vinka emäntineen sekä gööttipennusta haaveilevia ihmisiä.

Jo rotukehässä persoonallinen ja tiukasta linjastaan tunnettu Esko Nummijärvi yllätti antamalla kaikille kasvateilleni laatuavostelun erinomainen. Tämä johti siihen, että sain esittää hänelle kasvattajaryhmän, johon kuuluvat Eka, Eve, Mimmi ja Santra. Arvostelu kuuluu näin: "Ryhmä riittävän tasainen. Koirilla on erinomaiset rakenteet. Hyvät liikkeet ja luonteet. Mielellään tälle ryhmälle antaa kp:n." Even arvostelun kohdista "liikkuu poikkeuksellisen hyvin" ja "hyvin kaunis väritys" olen myös tyytyväinen - Nummijärvihän arvostaa juuri liikkeitä ja kirkasta väritystä oikeine merkkeineen. Yhteensä gööttejä oli näyttelyssä kymmenen.

Onneksi meillä oli jälleen leiri telttoineen pystyssä ja syötävää reilunlaisesti, niin ei loppukehän odotus hellesäässä tuntunut pitkältä. Meno leirissä oli rentoa koirien ollessa irti - näyttelyalueella.

Loppukehässä Nummijärvi lähes tyrmäsi meidät, sillä hän halusi omien sanojensa mukaan gööttien voittavan joskus ja valitsi kasvattajaryhmämme näyttelyn parhaimmaksi. Kotimatkalle lähdettiinkin sitten todella iloisin mielin, illalla nautittiin kuohuviiniä isosta palkintopokaalista ja maanantaiksi innostuin tekemään työkavereille mustikkapiirakkaa.

Suuri kiitos edelleen kasvattieni omistajille onnistuneesta ja miellyttävästä yhteistyöstä! Itselleni kasvattajana nämä ensimmäiset kunnolliset kasvattajaryhmät - ja BIS-sijoitus totta kai - ovat erityisen tärkeitä. Ne ovat yksi etappi harrastuksessani rakkaan rodun ja hyvien ystävien parissa. Olen saanut samaan näyttelyyn monta kasvattiani, joilla on ollut mahdollisuus saada laatuarvostelusta erinomainen ja jotka ovat olleet hyvässä näyttelykunnossa. Ne ovat myös palkintonsa saaneet ja tuomari on arvostanut ryhmäämme kunniapalkinnon verran, mikä pitää saada, jotta ryhmä voi olla rotunsa paras. Tätä on aika hankala tehdä yksin - siihen tarvitaan yhteistyötä. Kiitos! Kiitos kuuluu myös tuomarillemme Esko Nummijärvelle!

Tässä kaikkien kasvattieni tulokset:

Calawan Elias "Eka" JUN ERI/1 SA PU-1 SERT VSP

Calawan Epos "Saku" JUN ERI/2

Calawan Evelin "Eve" JUN ERI/1

Calawan Doris "Mimmi" VAL ERI/1 SA PN-2

Calawan Bettina "Santra" VAL ERI/2 SA PN-3

kennel Calawan 1 KP ROP-KASVATTAJA BIS-1-KASVATTAJA

21.8.2011 Heinolan näyttelyssä Nestorille (C. Elmer) JUN ERI/1 ja Elviiralle (C. Elvira) JUN EH (tuomari Leila Kärkäs)

20.8.2011 Piknikin lomassa hienoa menestystä Kouvolan näyttelyssä: Eka (C. Elias) ROP, Mimmi (C. Doris) VSP ja kasvattajaryhmäni ROP-KASV (tuomari Jens Ramsing Tanskasta)

Lähdimme Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyyn vähän isommalla porukalla - yhdeksän ihmisen ja seitsemän kasvattini voimin. Tarkoituksena oli viettää aikaa yhdessä, nauttia hyvistä eväistä ja piipahtaa koirien kanssa kehässä. Onneksi meillä riitti evästä, sillä päivälle tuli pituutta, kun pääsimme esittäytymään loppukehissä.

Tanskalaistuomari Jens Ramsing oli minulle aivan uusi tuttavuus, joten en osannut arvata, mitä tuleman pitää. Kaikki seitsemän kasvattiani saivat laatuarvostelussa erinomaisen, ja lisäksi neljälle heltisi SA (sertin arvoinen), joka pitää saada, jotta saa jatkaa kilpailua.

Siinä oli jo aivan tarpeeksi menestystä, kun Eka (C. Elias) jatkoi menestystään ja vei voiton paras uros -kisassa hienojen ja kokeneiden valiourosten seurassa. Nartuista paras narttu -kisaan pääsivät kaikki kolme valioluokkalaistani.

Rotunsa parhaan valinnassa olivat yllättäen vastakkain kaksi kasvattiani: Eka ja Mimmi. Eka nappasi pitemmän korren ja valittiin rotunsa parhaaksi. Se sai myös kolmannen sertinsä, ja ikäähän pojalla on kokonaiset kymmenen kuukautta.

Ensimmäistä kertaa sain esittää kunnollisen ja laadukkaankin kasvattajaryhmän, johon kuuluivat Eka, Nestori, Mimmi ja Santra. Saimme hienon arvostelun ja kunniapalkinnon: "Very homogene group with lot of quality, good types. Very nice proportions. Good substances. Nice heads. Good angulations and movements. Special by the rears. Good temperaments." Tästä saavutuksesta olen erityisen tyytyväinen, ja suurimmat kiitokseni menevät kasvattieni omistajille perheineen! Olette hoitaneet koiranne hyvin ja esititte ne kaikki kehässä hienosti!

Rotukehän jälkeen nautimmekin entistä iloisempina päiväkahvit mustikkapiirakan kera, purimme leirin ja jäimme odottelemaan loppukilpailuja hieman pienemmällä porukalla. Viitosryhmässä tuomaroi rotutuomarimme Ramsing, joka valitsi Ekan seitsemän parhaan koiran joukkoon. Tästä enempää menestystä ei tullut, ja Ekaa alkoivat kiinnostaa enemmän kehän hyvät hajut. Kasvattajakilpailussa ei tullut menestystä (tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen). Hienosti kaikki koirat kuitenkin jaksoivat misseillä!

Äärettömän suuret kiitokset vielä kaikille - Essille, Ilonalle, Tanjoille, Hannalle, Miralle, Anjalle, Harrille, Elviiralle, Evelle, Ekalle, Nestorille, Mimmille, Santralle ja Pirkolle - niin seurasta, eväistä kuin menestyksestäkin! Tavataan taas! Kiitokseni myös kaikille meitä onnitelleille!

Kuvia tulee joskus myöhemmin, kunhan saan uuden koneen vanhan hajottua. 

Tässä kaikkien kasvattieni tulokset:

Calawan Elias "Eka" JUN ERI/1 SA PU-1 SERT ROP

Calawan Elmer "Nestori" JUN ERI/2

Calawan Elvira "Elviira" JUN ERI/1

Calawan Evelin "Eve" JUN ERI/2

Calawan Doris "Mimmi" VAL ERI/1 SA PN-1 VSP

Calawan Bettina "Santra" VAL ERI/2 SA PN-3

Calawan Beata "Pirkko" VAL ERI/3 SA PN-4

kennel Calawan 1 KP ROP-KASVATTAJA

14.8.2011 Ekalle (C. Elias) toinen serti Joensuun näyttelyssä

Tanja vei Ekan Joensuuhun persoonallisen tuomarin, Esko Nummijärven arvosteltavaksi. Viimeinen lomapäivä olikin hyvä viettää leppoisasti aurinkoisessa säässä kuunnellen Nummijärven arviointeja eri roduista. Viimein tuli gööttien vuoro, ja huolimatta Ekan tummasta päästä se sai hienon arvostelun ja tulokseksi JUN ERI/1 SA PU-2 SERT. Eli Eka oli toiseksi paras uros. Se kävi vielä harjoittelemassa käyttäytymistä isossa kehässä Royal Caninin epävirallisessa juniorikilpailussa, jossa kilpailivat paremmuudesta eri rotujen parhaat erinomaisen saaneet juniorit. Hienosti Eka jaksoi pitkän päivän eikä edes ottanut kantaa muitten rähinöihin! Tanja ja Eka, on hienoa katsoa yhteistyötänne, joka toivottavasti jatkuu samaan malliin!

Näyttelyn jälkeen kävimme vielä riehuttamassa Ekaa Kuuno-veljen (C. Eicca) ja kaukaisemman sukulaisen Mintun (C. Deja) kanssa. Olipa taas kiva tavata edes pikaisesti!

Vasemmalla Minttu ja Kuuno kaivupuuhissa, oikealla Eka yrittää vielä jaksaa poseerata.

Loppukesän ohjelmassa on pari näyttelyä isommalla porukalla, Ossin parit pentunäyttelyt ja parit agilitykisat Cindyn kanssa, minkä jälkeen voi virittyä peukuttamaan Mimmin (C. Doris) astutusta.

7.8.2011 Täydellinen yllätysvalinta Saija Juutilaiselta: Pikkuneiti Eve (C. Evelin) rotunsa paras Kuopion kansainvälisessä näyttelyssä

Tältä viikonlopulta eivät uutiset lopu. Agilitytykkien oli taiottava itsensä näyttelypuudeleiksi muutaman tunnin aikana. Joensuun kisoista palasimme Siilinjärvelle lauantaina klo 23, ja Kuopion kansainvälisen näyttelyn kehä alkoi sunnuntaina klo 9. Hienosti onnistui muuntautuminen, sillä Sarin ja minun neljä narttua - Eve, Cindy, Vega ja Vinka - saivat kaikki Saija Juutilaiselta laatuarvostelussa erinomaisen. Tämä oli jo suuri positiivinen yllätys Even osalta. Uskomattominta oli se, että Eve valittiin parhaaksi nartuksi ja sen jälkeen rotunsa parhaaksi. Samalla aukesi aivan odottamatta Even sertitili. Cindyn tulos oli VAL ERI/3 ja Vega-mummon VAL ERI/2 SA PN-4.

Paluumatkalla kävin ihastelemassa Iriksen kanssa karjatilalla Rantasalmella tuontiurostamme Ossia (Lejondalens Ozzy Stjärnskott), jonka ulkomuoto näyttää nyt vieläkin paremmalta kuin alkukesällä ja luonne on huippuihana. Poika on avoin ja toimelias, muttei mikään turha hössöttäjä. Vuken menetyksen myötä toivomme entistä enemmän, että Ossi olisi terve ja saisi aikanaan pentuja narttujemme kanssa. Ossille on suunnitteilla muutama näyttely loppuvuodesta.

Tässä poseeraavat vielä päivän ROP Eve (vas.) ja toivottavasti tuleva sulhanen Ossi (oik.).

6.8.2011 Superohjaaja Sari kirjoitutti Cindyn (C. Cindy) kisakirjaan ensimmäisen nollatuloksen agilityn kolmosluokassa

Cindy oli Valtosen Sarin luona muutaman päivän treenamassa keppejä ja vähän muutenkin agilityä, sillä kaksikko starttasi kisoissa lauantaina Joensuussa. Kisapäivä menikin hyvin ja Sarin kunto kesti hienosti päivän seitsemän starttia kolmella eri koiralla. Ensimmäiseltä radalta Cindy hylkääntyi, mutta toisella radalla se spurttasi hienosti nollatulokseen ja kisan neljänneksi ajalla -5,01. Cindyn Vega-emän kanssa Sari sai molemmista starteista hienosti nollatulokset sijoittuen toiseksi ja kolmanneksi.

Onnittelut ja kiitokset jälleen Sarille! Eiköhän teitä taas nähdä yhdessä kisaamassa joku päivä. Oli kyllä hienoa katsoa Cindyn vauhdikasta menoa kehän ulkopuolelta! Minulle käyvät paremmin nuo kenneltytön tehtävät teltan pystytyksineen, ratojen kuvauksineen ja muonituksesta huolehtimisineen. Agilitymotivaationi on edelleen hukassa, mikä tietysti harmittaa, kun koira on hyvä ja kunnossa.

Sarin blogista voi ihailla ratojen sujuvuutta.

5.8.2011 Vuken (Ålyans Putte Piggelin) vauhdikas ja iloinen elämä päättyi traagisesti kaksivuotiaana

Sijoitusurokseni Vukke läksi oman perheensä mökillä Iisalmessa harharetkelle naapuriin, mikä päätyi sen kohtaloksi. Ilmeisesti junan ilmavirta lennätti Vukkea, sillä se käveli ja oli tajuissaan onnettomuuden jälkeen, mutta eläinlääkärissä sillä todettiin lantion murtuneen neljästä kohdasta. Onneksi Vukke pääsi eläinlääkäriin heti perjantai-iltana, ja se nukutettiin ikiuneen röntgenkuvauksen yhteydessä.

Vuken oli tarkoitus jatkaa sukua, mutta sitä se ei ehtinyt tehdä. Meille Iriksen kanssa tämä on pieni murhe siihen verrattuna, että Vuken perhe menetti rakastetun perheenjäsenensä aivan liian nuorena.

30.7.2011 Gööttiyhdistyksen 20-vuotisjuhlaerkkarissa Kaarinassa yhdeksän koiran ja yhdeksän ihmisen voimin uutta telttaa testaamassa - menestystäkin tuli mukavasti

 

Läksimme Tanja, Eka (C. Elias), Eve (C. Evelin) ja minä erkkarireissulle Turun seudulle Kaarinaan jo torstaina. Menomatkalla kävimme moikkaamassa Sakua (C. Epos), Paulaa ja Seppoa mökillä Korialla. Sisaruksilla oli varsin hauskaa yhdessä, mitä nyt näyttelyharjoitusten yhteydessä oli vähän tylsää. Kiitos Paulalle ja Sepolle maittavasta tarjoilusta!

Majoittauduimme Tuorlan majataloon Kaarinaan illalla. Samassa paikassa järjestettiin lauantaina erikoisnäyttely ja juhlaillallinen, mutta meillä oli Tanjan kanssa perjantai aikaa tutustua Turkuun. Juniorit viihtyivät päivän koirahoitolassa lähellä majapaikkaamme.

 

Lauantaina ensimmäisenä olivat kehässä juniorinarttumme Elviira (C. Elvira) & Essi, Lili (C. Ester) & Sara sekä Eve (C. Evelin) & minä. Sisarukset esiintyivät hyvin ja näyttivät mukavilta nuorilta nartuilta. Elviira ja Lili saivat arvioksi erittäin hyvä (eh) ja Even oli tyytyminen hyvään (h) pienen koon, takakorkeuden ja tavallista huonomman liikkumisen takia. Luokassa esitettiin 16 koiraa.

 

Toisessa kehässä heti kohta juniorinarttujen jälkeen esiintyivät junioriurokset, ja taas meillä oli kolmen koiran edustus. Yhteensä junioriuroksia oli kymmenen.

Kuvassa ensimmäisenä painattelevat Eka (C. Elias) & Tanja P., toisena Nestori (C. Elmer) & Tanja L. ja viimeisenä Saku (C. Epos) minun esittämänä. Taas esiintyminen sujui hyvin, ja tulokset olivat hienot: Eka ja Nestori saivat laatuarvostelussa erinomaisen (eri), Saku erittäin hyvän (eh). Eka voitti luokkansa ja Nestori oli kolmas. Eka sai SA:n, mikä oikeutti paras uros -kehään. Sieltä juniori laitettiin pian kehästä pois, mutta loppukilpailuissa Eka valittiin rotunsa parhaaksi junioriksi.

E-pentujen täti Hilda (C. Childa) ilahdutti minua suuresti läsnäolollaan. Oli hienoa nähdä tämä kaunispäinen, rauhallinen, mutta tarvittaessa valpas narttu yhdessä Ninnin kanssa. Kuten kuvasta näkyy, on heidän yhteistyönsä saumatonta. Ninni esitti Hildan upeasti avoimessa luokassa, ja tulokseksi tuli erittäin hyvä (eh). Hienoa Ninni & Hilda!

 

 

 

Tanja L. esitti kaikki kolme gööttiurostaan palkintosijoille. Vasemmalla poseeraava enomies Kilo (C. Costi) jatkoi sijoittumistaan turistiluokassa. Neljäs kerta kisassa toi neljännen palkinnon. Ensikertalainen Nestori (C. Elmer) sai siis junioriluokasta erinomaisen ja sijoittui kolmanneksi. 14-vuotias isoisä Eetu (Raparperin Bandiitti) oli myös saapunut paikalle. Helle ei Eetua haitannut, ja se sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. Onnittelut Tanjalle!

Palkintorohmu on myös Essi, joka osallistui virallisen junioriluokan lisäksi epävirallisiin kisoihin. Lapsi ja koira -kisassa hän oli Elviiran kanssa toinen. Essi uskaltautui myös parikilpailuun Elviiran ja Nestorin kanssa sijoittuen neljänneksi. Hienoa Essi!

 

 

 

Tämän vuoden tuomarit tulivat Englannista: Rosie Peacock arvosteli pennut ja urokset, Melanie Harris nartut. Erkkariin oli ilmoitettu hieman yli 150 koiraa, mikä taitaa olla ennätysmäärä. Sää suosi näyttelyä, ja paikka oli mitä ihanteellisin, joten mielellämme toisimme koiriamme samaan paikkaan toisenkin kerran.

Lauantai-iltana nautimme göötiyhdistyksen 20-vuotisjuhlaillallista ja jutustelimme pihapuiden alla yöhön saakka. Suuret kiitokset etenkin kaikille kasvattieni omistajille ja esittäjille mutta myös erkkarin järjestäjille! Oli mukava nähdä näin paljon uusia ja vanhoja göötti-ihmisiä ja viettää osan kanssa iltaa.

Reissumme oli erittäin onnistunut ja kotiin tuomisiakin hankki Eka mukavasti!

23.7.2011 Ekan (C. Elias) pohjoisen reissu päättyi hienosti sertitilin avauksella Torniossa (tuomari Lars Adeheimer, Ruotsi)

Minulle ennestään tuntematon ruotsalaistuomari piti kovasti nuoresta Ekasta, ja kotiin tuomisina oli pentueen ensimmäinen serti himpun yli yhdeksän kuukauden ikäisenä. Kokonaisuudessaan Ekan tulos oli JUN ERI/1 SA PU-1 SERT VSP.

Hienoa Eka ja Tanja; tervetuloa kotiin hienojen näyttelytulosten ja -arvostelujen kera! Nyt vaan suunnittelemaan erkkarireissua heti perään...

15. - 17.7.2011 Eka (C. Elias) aloitti pentueen näyttelyuran virallisissa luokissa hienosti: kolmesta näyttelystä kustakin ERI

pe 15.7. Limingassa JUN ERI/1 (tuomari Heidi Kirschbichler Itävallasta)

la 16.7. Oulussa JUN ERI/1 SA PU-2 VARA-SERT Royal Caninin ROP-JUNIORI (tuomari Rui Oliveira Portugalista)

su 17.7. Oulussa JUN ERI/1 Royal Caninin ROP-JUNIORI (tuomari Anneli Sutela)

Paljon onnea Ekalle ja Tanjalle sekä menestystä uusiin koitoksiin! Hienosti alkoi pojan näyttelyura, vaikka kehitys on aivan kesken ja turkki lähtenyt, mikä antaa koirasta entistä ruipelomman vaikutelman.

10.7.2011 Lammin näyttelyssä E-pennut viimeistä kertaa pentuluokassa: Elviira PEK 2 KP ja Lili PEK 3 (tuomari Harto Stockmari)

Suurenmoiset onnittelut Essi-handlerille viikonlopun hienoista tuloksista! Nähdään erkkarissa junioriluokassa!

9.7.2011 Elviira (C. Elvira) Hyvinkään näyttelyssä PEK 3 KP (tuomari Tamara Sarmont, Valko-Venäjä)

8.7.2011 Sari ohjasti Cindyn hienoon tulokseen hyppyradalla Agirodun avauspäivänä

Agirotu-tapahtuma kisattiin tänä vuonna lähes kotikentällä, Lappeenrannassa. Viikonloppu alkoi perjantain kahdella virallisella startilla. Sain ylipuhuttua Sarin ohjastamaan Cindyä - ja kerrankin koira sai juosta kunnolla, kun ei tarvinnut arvuutella huonon ohjauksen takia, minne mennään seuraavaksi.

Ensimmäinen rata oli agilityrata, jolla Sari ikävästi kaatui alkumetreillä, mikä aiheutti hylkäyksen kepeiltä. Rata mentiin kuitenkin kunnialla loppuun saakka.

Toinen rata oli hyppyrata, jolle ranskalaistuomari Linda Bourasse oli asettanut todella tiukan ihanneajan: etenemä 4 m/sek. Onneksi Sari ei lannistunut tästä, vaan ohjasti Cindyn virheettömästi maaliin saakka. Odotettavaa oli, että yliaikaa tuli, mutta sitä tulikin vain 1,51 sekuntia! Ihanneaika ja rata eivät olleet muillekaan, lähes 70 kilpakumppanille, löysät, sillä nollatuloksia tuli vain kaksi. Cindy sijoittui upeasti viidenneksi, mikä oikeutti näissä karkeloissa palkintopallipaikkaan.

Suuret kiitokset Sarille upeasta ohjauksesta! Mihinkähän yltäisitte, jos treenaisitte hieman yhdessä? Cindyyn olen myös todella tyytyväinen, sillä se ei vilkaissutkaan perääni, vaan suoritti tehtävänsä hallitusti.

Sunnuntaina 10.7. osallistuin itse Cindyn kanssa joukkuekilpailuun. Teimme nollatuloksen, mutta kokonaistuloksesta ei ole vielä tietoa.

Kuvia ei ole tullut otettua, joten laitetaanpa tähän Peten tai Millan ottama kiva kuva Cindystä ja minusta kesäkuun rallytokotreeneistä.

3.7.2011 Juvan näyttelyssä Mimmi (C. Doris) VAL ERI/1 PN-2 ja Santra-täti (C. Bettina) VAL ERI/2 PN-3 (tuomari Marianne Baden, Tanska)

Aurinkoiset onnittelut Joutsenoon!

11.6.2011 Näyttelyssä Pieksämäellä

Viisi kasvattiani kävi helteisessä säässä esittelemässä kauneuttaan australialaiselle kasvattajatuomarille Leonie Darlingille seuraavin tuloksin:

Calawan Elias "Eka" PEK 1 KP VSP-PENTU

Calawan Emira "Ella" PEK 2

Calawan Evelin "Eve" PEK 1 KP ROP-PENTU

Calawan Beata "Pirkko" VAL ERI/1 SA PN-2

Calawan Cindy "Cindy" VAL ERI/2

Paljon onnea jälleen kerran Ekan ja Pirkon menestyksestä! Ella puolestaan esiintyi hienosti, joten menestystä virallisiin luokkiin, kunhan yhdeksän kuukautta tulee täyteen!

Ikävä kyllä on taas tullut se aika, että täytyy todeta naperoiden pentuajan olevan lopuillaan. Ainakin Ellalla ja Evellä alkoi juoksu lähes samana päivänä, ja ikään liittyvää omapäisyyttä tuntuu olevan liikkeellä.

8.6.2011 Sijoitusuros Ossi (Lejondalens Ozzy Stjärnskott) lensi Suomeen

Sijoitusurosprojektimme numero kaksi Kaimion Iriksen kanssa tuotti Ruotsista Suomeen Ossin, joka asustaa Rantasalmella. Ossin isä on Vynjas Button ja emä Curragh's Dazzling Star Procyon. Kunhan tässä käyn katsomassa Ossia, laitan siitä toivottavasti kuvia ihailtavaksi.

Riikalle kiitokset Ossin hakemisesta uuteen kotiin sekä pitkää, tervettä ja iloista elämää penikalle!

5.6., 29.5. ja 14.5.2011 Agilitykisailua Cindyn kanssa

Cindyn kanssa olemme juoksennelleet agilityradoilla niin Varkaudessa, Ruokolahdella kuin Joensuussakin lähinnä hylättyjen ratojen verran. Koira osaa kyllä hommat ja on ihan innoissaan, mutta ohjaajalla ei ole kaikki kotona radoilla. Toivottavasti joku päivä kaikki osuisi kohdalleen ja vauhtiakin olisi tarpeeksi...

2.6.2011 Eka-vekara (Calawan Elias) match show'ssa Imatralla pentujen punaisten kolmas

28.5.2011 Varkauden näyttelyssä Pirkko (Calawan Beata) VAL ERI/1 SA PN-2 (tuomari Juha Putkonen)

Paljon onnea hienosta tuloksesta Pirkon laumalle!

21.5.2011 Eetullamme (Nallenevan Energiaa) 10-vuotissynttärit

Aika vaan kuluu kovaa vauhtia, ja niin tuli Eetun vuoro täyttää kokonaiset kymmenen vuotta, mitä ei kyllä pojan menosta usko. Se on edelleen räjähtävää virtaa täynnä ne ajat, jolloin ei nuku. Syntymäpäivä meni kauniissa säässä pihalla tyttöjen kanssa hengaillen, luusta ja maksalaatikosta nauttien sekä lenkkeillen. Toivottavasti Eetumme pääsee vielä tavoittelemaan isänsä Miken (Jermu) 16 vuoden ikää!

14.5.2011 Hollolan ryhmänäyttelyssä Calawan Elvira ROP-pentu

Mukana oli myös Elviiran veli Nestori (C. Elmer) tuloksella PEK 2 KP. Elviira esiintyi Essin käsissä oikein hienosti, mistä tuomari Harri Lehkonen kirjoitti arvosteluun: "Esiintyy reippaasti ja esitetään taidokkaasti." Paljon onnea niin Essille kuin Tanjallekin!

Kuva: Hanna Siikaniemi, jonka blogista löytyy lisää kuvia.

12.5.2011 Lahden Jokimaa on hyvän onnen paikka: tällä kerralla match show'ssa hienot tulokset Ninnille ja Essille koirineen

Ninni esitti tänään Hildan (C. Childa) pienten aikuisten sinisten ykköseksi ja Essi puolestaan Elviiran (C. Elvira) pentujen punaisten ykköseksi sekä lapsi ja koira -kisan ykköseksi. Hienoa, että Essin yhteistyö Elviiran kanssa on ruvennut toimimaan. Hyvää onnea niin Essille kuin Ninnillekin tuleviin, virallisiinkin koitoksiin!

7.5.2011 Fridan näyttelyuran päätös hienoin tuloksin: Frida PN-2 VSP-VET ja Mimmi (C. Doris) ROP

Koska Mimmin pennut jäivät tällä kerralla haaveeksi, päätimme kuin päätimmekin lähteä käymään näyttelyssä Tohmajärvellä, missä göötit tuomaroi ruotsalainen Liz-Beth Liljeqvist. Tässä Fridan uran viimeisessä näyttelyssä tulokset olivat hienot, sillä narttumme olivat ainoat SA:n saaneet nartut. Mimmi oli narttujen ykkönen ja valittiin rotunsa parhaaksi. Frida oli kakkonen ja veteraaneissa hävisi urokselle. Fridan mukava arvostelu kuuluu näin: "12 years old lady in very good condition. Well typed head. Small, nice ears and good bite. Excellent angulation. Nice neck. Very good body. Still a good mover." Vanha rouva esiintyikin tänään entiseen pontevaan tapaansa, joten tähän on hyvä päättää näyttelykäynnit.

Suuret kiitokset jälleen kerran Miralle ja Harrille hauskasta seurasta ja vauhdikkaasta kyydistä! Nyt ei auta kuin kituutella ja odotella puoli vuotta. Yritetään keksiä jotain ajankulua ennen sitä.

3.5.2011 Mimmin pennutushaaveet siirtyivät puolella vuodella ongelmallisen juoksun takia

Mimmin juoksu ei kypsynyt urosten - sulhaskandidaattien Wisan ja Tarmon sekä oman Eetumme - mielestä sellaiseen pisteeseen, että ne olisivat olleet halukkaita astumiseen. Kiinnostusta kyllä oli, mutta jotenkin juoksu oli huono. Olin Kuopiossa Mimmin kanssa 2. - 3.5., jota ennen Eetumme oli nähnyt Mimmiä useamman kerran. Koska juoksu ei tuntunut kypsyvän, otettiin neidistä progesteronitesti. Se näytti 3.5. yli 15:tä, joten juoksu oli loppumassa ja palasimme kotikulmille.

Nyt ei auta kuin odottaa loka-marraskuulle uutta juoksua, mutta tulipahan todettua molemmat sulhaskandidaatit vielä kerran erittäin mukaviksi ja komeiksi herrasmiehiksi. Jatkamme samalla kuviolla syksyllä - toivottavasti paremmalla onnella!

Suuret kiitokset sujuvasta ja mukavasta yhteistyöstä kaikille asianosaisille - Iriksen, Wisan ja Tarmon perheille sekä Mimmin kotiväelle koiria unohtamatta!

1.5.2011 E-pennuille jälleen hienoa menestystä pentunäyttelyssä sekä Vilille (C. Daniel) ryhmänäyttelyssä

Vapun kunniaksi saavuimme isolla porukalla Lahden Jokimaalle pentu- ja ryhmänäyttelyyn hytisemään kylmässä ja tuulisessa säässä. Koko päivä aamusta illansuuhun siellä menikin, ja hienoa tulosta syntyi:

Calawan Elias "Eka" PEK 1 KP PU-1-PENTU ROP-PENTU (lisäksi Eka poimittiin ryhmässä kahdeksan parhaan joukkoon)

Calawan Elmer "Nestori" PEK 3

Calawan Epos "Saku" PEK 4

Calawan Evelin "Eve" PEK 1 KP PN-1-PENTU VSP-PENTU

Calawan Elvira "Elviira" PEK 3 KP

Calawan Emira "Ella" PEK 4 KP

kennel Calawan 1 KP ROTUNSA PARAS KASVATTAJA BIS-4-KASVATTAJA

Kasvattajaryhmässä esiintyivät töpömme Eka, Nestori, Eve ja Elviira. Tuomarina toimi uusi tuttavuus Juha Putkonen niin rotu- kuin ryhmäkehissä.

Jokimaan ravikeskuksessa järjestettiin samalla myös ryhmänäyttely, johon osallistui kasvateistani Calawan Daniel "Vili" tuloksella AVO EH (tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen). Vili on tyylikkään näköinen sopivankokoinen uros, jonka käytös oli tällä kerralla kehässä asiallista. Suuret kiitokset Marleenalle Vilin treenaamisesta ja esittämisestä!

Erityisonnittelut menevät tällä kerralla Paulalle, Carolinalle ja Marleenalle - esititte koiranne ensimmäistä kertaa näyttelyssä, ja todella mallikelpoisesti! Tästä on hyvä jatkaa.

Rotukehässä esiintymisen jälkeen oli vuorossa hiekan pöllyttelyä, simaa ja munkkeja koirapuistossa:

Kuva: Hanna Siikaniemi

24.4.2011 Mimmi (C. Doris) valioitui Lappeenrannan näyttelyssä (tuomari Leni Finne)

Mimmi valioitui sopivasti juuri ennen astutusta Lappeenrannan kv-näyttelyssä, jossa se sai ainoana narttuna SA:n. Tulos oli AVO ERI/1 SA PN-1 SERT CACIB ROP FI MVA. Paljon onnea Miran ja Harrin poppoolle!

Frida-mummo oli kunnioittamassa tapahtumaa saaden itse EH:n.

Mimmin arvostelu: "Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto. Erinomainen sukupuolileima. Oikealinjainen nartun pää, kauniit tummat silmät, hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Täyteläinen eturinta. Hieman lyhyt olkavarsi. Oikeanmallinen rintakehä. Ok takakulmaukset. Hyvät käpälät. Oikea askelpituus."

22. - 23.4.2011 Joensuussa agilitykisoissa ja Kuunoa (C. Eicca) sekä Ronjaa (C. Dagmar) tapaamassa

Agilitykisoista ei ole sen kummempaa kommentoimista, kuin että Eeva-Liisa Pohjasen ensimmäinen agilityrata oli aivan mahdoton ja että Valtosen Sari ohjasi Cindyä viimeisessä startissa meidän lähdettyä Even kanssa kyläilemään perhoskoira Bettiinan luo. Lauantaina jatkoimme gööttitreffeillä Kuuno-veljen ja muuten vaan sukulaisen Ronjan kanssa. Evellä oli kaksi päivää erityisen hauskaa leikkisässä seurassa.

21.4.2011 Mimmin juoksu on alkanut!

Astutus on ajankohtainen aivan toukokuun alkupäivinä. Peukut taas tanakasti pystyyn, jotta homma hoituu!

17.4.2011 Itä-Suomen gööttipäivä Kuopiossa - Onni (Calawan Cimeon) voitti gööttimätsärin

11.4.2011 Mimmin (C. Doris) sulhasehdokkaita päivitetty Pentuja-sivulle - juoksun odotetaan alkavan minä päivänä tahansa

10.4.2011 Cindyn kanssa "treenasimme" aglityä kahden startin verran Pieksämäellä - odottelemme esteiden saamista raviradan lumikinosten takaa

3.4.2011 E-pennuille menestystä ensimmäisessä näyttelyssään Lohjalla

E-pennuille on tullut ikää sen verran, että pääsimme ensimmäiseen näyttelykoitokseen, pentunäyttelyyn Lohjalle, missä tuomaroi gööttioikeudetkin omaava Hilkka Salohalla. Pentumme esiintyivät reippaasti ja saivat mukavat tulokset:

Calawan Elmer "Nestori" PEK 1 KP PU-2-PENTU

Calawan Elias "Eka" PEK 2 KP

Calawan Evelin "Eve" PEK 1 KP PN-2-PENTU

Calawan Ester "Lili" PEK 3

Calawan Elvira "Elviira" PEK 4

kennel Calawan 1 KP ROTUNSA PARAS KASVATTAJA BIS-3-KASVATTAJA

"Ryhmä tasaisia vankkoja pentuja, joiden ylälinjat tässä kasvuvaiheessa ovat takakorkeita. Kauniit päät. Hyvät luustot ja vahvat rungot. Hyvät karvapeitteet ja värit. Muutamilla vielä löysät etuliikeet. Lupaavia pentuja."

Nestori ja Eve voittivat siis pikkupentujen sarjat, mutta hävisivät itseään vanhemmalle pennulle. Kovastihan nuo naperot ovat vielä pentuja, mutta niin niiden pitää ollakin 5 ½ kuukauden iässä. Paikalla oli yhteensä yhdeksän gööttipentua.

Suuret kiitokset kaikille kasvattieni kanssa Lohjalla mukana kulkeneille sekä Sakun (C. Epos) porukoille lauantaisesta tapaamisesta - oli mielenkiintoista nähdä pennut juuri tässä kehitysvaiheessa! Harmi vaan, että Essi oli sairaana eikä jaksanut esittää Elviira-pentuaan yhtä pontevasti kuin hänellä on ollut tapana. Keräähän voimia seuraavaan koitokseen, Lahteen 1.5.!

Tanjan, Jennan, Ekan ja Even kanssa meillä oli erityisen hauska ja rentouttava hotellireissu, mistä pentuset selviytyivät erinomaisesti - ja me tädit saimme nuorelta kriittiseltä kuluttajalta ajankohtaista tietoutta eri asioista, kiitos Jenna!

28.3.2011 Siniverisille D-pennuillemme aurinkoisen keväiset 2-vuotissynttärionnittelut!

27.3.2011 A- ja B-pentueeni emä ja D-pentueeni mummo Frida palkittiin rotujärjestömme kevätkokouksessa toistamiseen vuoden vanhimpana näyttelyyn osallistuneena veteraanina

Palkinnon voi saada vain kaksi kertaa, joten tämä palkinto on Fridan osalta nautittu, vaikka se saatetaan vielä näyttelyissä nähdäkin.

27.3.2011 Paluu agilitykentille Cindyn kanssa

Seitsemän kuukauden tauon jälkeen palasimme Cindyn kanssa agilitykentille Imatran Kennelkerhon kisoissa Pertti Siimeksen tuomaroidessa. Ohjaajalla on toiminnassaan pientä ja suurta hiomisen varaa, mutta Cindy tekee uskollisesti, mitä käsketään. Ohjaajan virheiden takia saimme molemmilta radoilta hylkäyksen. Intoni agilityyn leiskahti taas sen verran liekkeihin, että meidät nähdään pian kisoissa uudelleen, vaikkemme pääse lumen paljoudesta ja sisäharjoittelutilan puutteesta johtuen vielä vähään aikaan harjoittelemaan.

20.3.2011 Mimmi (Calawan Doris) ja Vukke (Ålyans Putte Piggelin) jalostustarkastuksessa Lahdessa

Mimmi sai kokonaiskuvasta ja tyypistä arvion erittäin hyvä, Vukke hyvä. Molemmat hyväksytään jalostukseen. Mimmillä oli vain viisi pientä virhettä. Päässä, selässä, takaosassa, liikkeissä ja luonteessa ei ollut mitään huomautettavaa. Eturinta sai erityismaininnan erinomainen. Vukessa puolestaan oli melko paljon huomautettavaa varsinkin päässä ja etuosassa. Erityismaininnan erinomainen se sai puolestaan isoista, vahvoista hampaistaan. Tarkastajana toimi Anita Whitmarsh Ruotsista. Samalla suomalaiset Isabella Ahlström ja Iris Kaimio pätevöityivät jalostustarkastajiksi.

Tarkastuksen lisäksi vietimme aikaa Hollolan Calawan-edustuksen sekä muutaman mopsin seurassa. Vierailimme koira-aitauksessa, jossa suurinta hupia taisi olla ajavan koiran jahtaus ja selätys.

8.3.2011 B-pentueeni juhlii 5-vuotissynttäreitään - aurinkoiset onnittelut koko pesueelle!

26.2. - 5.3.2011 Ylläksellä Cindy ja Vega mukana lumikenkäilemässä ja hiihtämässä

Juttua ja kuvia löytyy Sarin blogista.

5. - 6.2.2011 Viikonloppu Siilinjärvellä

Even maailmanvalloitus jatkui Cindy-emän kanssa Savon sydämessä. Yllä oleva kuva Aavasta (vas.), Vegasta, Vinkasta, Cindystä, Evestä ja Onnista on sunnuntaiaamupäivän gööttilenkiltä. Perjantaina Eve kävi tutustumassa ensimmäistä kertaa agilityn saloihin ja totesi Hukka-Hallin käymisen arvoiseksi sekä Kilu-terrierin kivaksi leikkikaveriksi. Cindyn kanssa palaamme ehkä lähiaikoina kisakentille, sen verran kovaa vauhtia emo kiiti radalla. Lauantai meni Evellä hevosiin ja Vukke-gööttiin tututuessa, ulkoillessa, häränhäntää syödessä ja riehuessa. Sunnuntaina kävimme paluumatkalla vielä moikkaamassa Topsyn laumaa, mutta leikkiin ei ollut penikalla enää voimia. Nyt voikin levätä kotona ehkä yhden päivän! Mitähän seuraavaksi?

Lisää kuvia löytyy Sarin blogista.

25.1.2011 Seitsemän vuotta kasvattajan taivalta iloineen ja suruineen takana: lämpimät onnittelut A-pentueeni Bellalle, Elsalle, Tovelle, Axulle ja Asserille!

19.1.2011 Hienoja terveystuloksia Kennelliitosta: Mimmin lonkat A-A ja kyynärät 0-0

Nyt Mimmi on virallisesti täysin terve (lonkat, kyynärät, polvet, silmät - selkäkin on kuvattu ja ok), joten voimme toden teolla ruveta odottelemaan kevään juoksua, joka lienee huhtikuussa. Isäehdokkaana on Ruotsin-tuontini Vukke (Ålyans Putte Piggelin), josta saan toivottavasti otettua lähiaikoina tuoreita kuvia.

15 - 16.1.2011 Viikonloppu Hollolassa

Talvisen arjen vastapainoksi läksimme Even (C. Evelin) kanssa junalla Lahteen. Matkat sujuivat todella mainiosti ja perillä riitti vauhtia niin paljon, että paluumatkalla neiti nukahti heti, kun laitoin makuualustan lemmikkivaunun lattialle. Lauantai meni painiskellessa Elviira-siskon kanssa ja tutustuessa Hannan mopsilaumaan ja Hilda-tätiin. Yöllä sentään neidit malttoivat nukkua kanssani monta tuntia yhtä kyytiä.

Sunnuntaina oli vuorossa lisää tutustumista sukulaisgöötteihin, sillä Raparperilään saapuivat veljet Nestori ja Saku, isoisä Eetu, enomies Kilo sekä hieman kaukaisempi sukulainen Elsa. Oli ilo nähdä kasvattini yhdessä ja varsinkin todeta E-pentujen tämänhetkinen kehitystilanne. Mukavan oloisia ja näköisiä penikat ovatkin tällä hetkellä - toivottavasti kehitys kulkee samaan malliin! Kiitokset kasvattieni omistajille koirienne hienosta hoidosta ja siitä, että pääsin näkemään ne! Hannalle erityiskiitokset muonituksesta, yöpaikasta ja kuljetuksista!

Lili-pentu (C. Ester) on muuttanut Helsinkiin, joten sitä näemme nyt ikävä kyllä ajateltua harvemmin.

 

14.1.2011 Rakas Frida-mummeli täyttää isäni luona Punkaharjulla kokonaiset 12 vuotta

Frida on edelleen yhtä terve ja iloinen, kuin se on ollut koko elämänsä ajan. Se on kaikin puolin hyvässä kunnossa, ja jos se on loppukevään ja alkukesän näyttelyiden aikaan samassa vedossa, meidät nähdään vielä näyttelykehissä!

 

7.1.2011 Kevään pentusuunnitelmille varmistusta - vaihteeksi hyviä uutisia eläinlääkärikäynniltä

Tänään oli jännääkin jännempi päivä tiedossa, sillä sijoitusnarttuni Mimmi (Calawan Doris) terveystarkastettiin läpikotaisin ja sen Pirkko-emältä (C. Beata) tarkastettiin silmät. Molempien silmät ovat tällä hetkellä terveet. Mimmin polvissa ja selässä ei ole valittamista. Kyynär- ja lonkkakuvien lopullista tuomiota odotetaan taas Kennelliitosta, mutta niissäkään ei näkynyt mitään kummempaa.

Mimmi täyttää maaliskuun lopulla kaksi vuotta, ja suurin piirtein samaan aikaan sillä on seuraava juoksu, josta se on tarkoitus astuttaa. Urosehdokkaat ovat vielä hieman mietinnässä.

Samalla rokotettiin ensimmäistä kertaa Evemme (C. Evelin), joka käyttäytyi jälleen uudessa tilanteessa jo tutuksi tulleeseen reippaaseen ja iloiseen tyyliinsä. Vaikuttaa siltä, että Cindy ja Andy täyttivät toiveeni täydellisesti: jo nyt olen niin kiintynyt ja ihastunut Eveen, ettei sen suloisuus katoa helposti, vaikka mitä tapahtuisi.

Meillä oli myös pienimuotoinen kasvattitapaaminen Joutsenossa, ja näin luovutuksen jälkeen Lilin (C. Ester) ensimmäistä kertaa. Se on ehkä himpun Eveä korkeampi, mutta huomattavasti kapoisempaa mallia. Joululoman aikana olemme vierailleet myös Ella-siskon (C. Emira) luona Mikkelissä ja Parikkalan omaa poikaa Ekaa (C. Elias) riehutamme usein. Minkäs sille voi, mutta hurmaaviahan nämä omat kasvatit ovat!

19.12.2010 C-pentujen synttärikakuissa palaa neljä kynttilää - lämpimät onnittelut kaikille pesueen jäsenille Cindyn ja E-pentujen herkän kuvan myötä

Eve on käynyt tutustumassa sisarustensa tavoin reippaasti jo moniin paikkoihin: maanantaina se kävi leikkimässä Eka-veljen kanssa, perjantaina oli vuorossa ensimmäinen koulukäynti ja tänään tutustuttiin puutarhaan sekä pariin kyläpaikkaan Punkaharjulla, missä myös sukulaismummeli Frida esittäytyi. Eve ei paljon kainostele, vaan tutkii kaikki nurkat välittömästi, kun pääsee lattialle, ja koulun käytävää pitkin painalteltiin aikamoista kyytiä. Heti, kun jossakin näkyi avoin ovi, siitä mentiin tervehtimään aina vaan uusia oppilasryhmiä. Suosiomme oli järkkymätön! Nyt odotellaan Ekaa vastavierailulle, ja joulun aikaan on monta uutta kyläpaikkaa katsottavana... Välissä pitäisi muistaa harjoitella hihnassa kävelyä, kontaktin ottamista, näyttelytönötystä ja muuta mukavaa, josta saa herkkuja palkkioksi.

Käykää vierailemassa Siikaniemen Hannan blogissa, jossa seikkailee useampi kasvattini eri pentueista. Suurkiitokset jälleen kerran Hannalle poppoineen!

11.12.2010 E-pennut ovat aloittaneet reippaasti elämänsä uusissa kodeissaan

Uroksista Calawan Elias "Eka" asuu Parikkalassa, Eicca "Kuuno" Joensuussa, Elmer "Nestori" Helsingissä/Lahdessa ja Epos "Saku" Helsingissä. Nartuista Calawan Elvira "Elviira" elelee Hollolassa, Ester "Lili" Lappeenrannassa ja Emira "Ella" Mikkelissä. Eve (Calawan Evelin) jäi Cindy-emän rakastetuksi leikkikaveriksi ja prinsessan paikan täyttäjäksi. Eetu ei vielä oikein osaa iloita uudesta perheenjäsenestä, mutta odottakaahan kun neidillä on ensimmäinen kiima...

9. ja 11.12.2010 Eetu (Nallenevan Energiaa) ja Vega (Cimillan Hilda Hulvaton) eläinlääkärissä

C-pentueeni emä Vega (Cimillan Hilda Hulvaton) kävi 11.12. silmätarkastuksessa. Kahdella aiemmalla kerralla Vegan silmät ovat olleet terveet, mutta nyt sillä oli toisessa silmässä pieni kaihimuutos. Koiraa itseään löydös ei haittaa, mutta perinnöllistä kaihia sairastavia gööttejä ei pitäisi käyttää jalostukseen. Saa nähdä, onko sen Cindy-tytär vielä terve, kun se seuraavan kerran silmäpeilataan. Nämä silmätarkastukset ovat aina vähän liian jänniä "lottoarvontoja" - koskaan ei voi tietää, millaisen lausunnon koira saa.

Eetu on puolestaan lepuuttanut sisällä ollessaan vasenta takajalkaansa jonkin aikaa, eli se ei astu sillä. Jalka on ollut kipeä. Ulkona ollessa jalka ei vaivaa mitenkään. Eetua tutkittiin täällä kotona, ja vein sen röntgenkuvattavaksi varmuuden vuoksi 9.12. Onneksi eläinlääkäri suostui kuvaamaan Eetun, sillä nyt minulla on hyvä tieto: Eetun selkä on tällä hetkellä terve ja polvessa on vain pientä alkavaa nivelrikkoa. Eetu sai kipulääkettä ja määräyksen ottaa rauhallisesti, mutta ne, jotka tietävät tapauksen, uskovat, ettei rauhassa voi aina olla. Mikäli vaiva ei parane, Eetu lähtee lääkärille uudemman kerran.

31.10.2010 Pirkko (Calawan Beata) Lahden kv-näyttelyssä VAL ERI/1 PN-2 VARA-CACIB (tuomari Tanya Ahlman-Stockmari)

Onnittelumme jälleen kerran Kalvitsaan!

30.10.2010 D-pentueen isä Leevi (Konnunkodon Elrond) luonnetestissä

Leevi sai Wilhelmiina Virolaiselta ja Lea Kilpeläiseltä ihan mukavanoloiset, gööttimäiset pisteet:
Toimintakyky -1 (pieni)
Terävyys +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu +1 (pieni)
Taisteluhalu -1 (pieni)
Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukausvarmuus ++ (laukauskokematon)
Yhteispisteet +95 

14.10.2010 Pentulaatikossa kaikki hyvin

Kaikilla pennuilla on nyt ikää kokonaiset kaksi vuorokautta, jotka ovat sujuneet erinomaisesti. Cindy on osoittautunut loistavaksi emoksi isolle pesueelleen. Eetu-uroksemmekin on käynyt tervehtimässä uusia sukulaisia, mutta halusi pian toiselle puolelle aitaa, vaikkei Cindy osoittanut minkäänlaista epäluuloa vierailijaa kohtaan.

Pentujen painot ovat nousseet tasaisesti, ja nyt ne painavat 190 - 260 g. Kaikki pennut ovat yhtä hanakasti syömäpuuhissa. Väreistä en sano vielä juuta enkä jaata, sen verran tasaisen harmaanruskeita nassikat ovat. Tummuusasteessa on lähinnä eroja, muttei siinäkään paljoa. Tämänpäiväisen arvuuttelun mukaan uroksissa on pari kolme selvästi ruskeampaa eläjää. Pentue on siis toistaiseksi tasainen lukuun ottamatta häntiä. Valokuvaus on ollut vähän sitä ja tätä, kun päivänvaloa ei juuri ole. Yrittäkää kestää vielä vähän aikaa, niin pääsette katsomaan pesueen omin silmin!

Eilen tein pennutuksen ikävämmän asian, sillä kuljin jälleen kerran surullisen matkan mökillemme Punkaharjulle. Kävin hautaamassa kuolleena syntyneen urospennun Agdan päälle. Toivottavasti pentulaatikon nartuista löytyy pientä energistä tähtisilmäisyyttä Cindyn ja Eetun seuraksi!

 

12.10.2010 Cindy ahkeroi 8 pentua: 4 urosta (2 töpöä) ja 4 narttua (2 töpöä)

Suureksi ihmeeksi synnytys alkoi aamulla, parin huonosti nukutun yön avautumisen jälkeen. Tällainen katras syntyi 11 tunnin aikana:

Klo 9.50 syntyi uros, jolla on pitkä töpö ja painoa 220 g.

Klo 10.15 syntyi narttu, jolla on lyhyt töpö ja painoa 160 g.

Klo 10.58 syntyi uros, jolla on pitkä töpö ja painoa 180 g.

Klo 12.50 syntyi uros, jolla on pitkä häntä ja painoa 215 g.

Klo 13.00 syntyi narttu, jolla on pitkä häntä ja painoa 150 g.

Klo 13.50 syntyi narttu, jolla on pitkä töpö ja painoa 175g.

Klo 14.20 syntyi narttu, jolla on pitkä häntä ja painoa 190 g.

Tässä vaiheessa olin melko varma, että kaikki pennut ovat maailmassa, mutta toisin kävi. Neljä tuntia myöhemmin synnytys jatkui.

Klo 18.25 syntyi kuolleena uros, jolla oli pitkä häntä ja painoa 160 g. Ilmeisesti tämän pojan taival päättyi synnytyksen kestettyä niin kauan, sillä se näytti aivan normaalilta.

Klo 18.50 syntyi uros, jolla on pitkä häntä ja painoa 170 g.

Meidän pennuiksi nämä ovat melkoisen kepeitä, sillä aiempiin pentueisiimme ei ole syntynyt alle 200 gramman painoisia pentuja. Pennut ovat kuitenkin aivan normaalin kokoisia ja terhakoita. Värejä havainnoidaan huomenna toivottavasti luonnon valossa. Joka tapauksessa sekä harmaita että ruskeita pötkylöitä joukosta löytyy. Valkoista on rinnassa ja käpälissä sallittu määrä. Sekä emä että pennut voivat tiistai-iltana hyvin.

3.10.2010 Seitsemän viikkoa odotusta takana: Cindyn ja Andyn pennut voivat syntyä jo viikon kuluttua

Virallinen masukuva unohtui, kun innostuimme kaunistakin kauniimmassa säässä ottamaan perinteisiä syyspotretteja suolla. Korvaukseksi poseeraa Cindy Eetun kanssa:

Cindyn vatsa on jatkanut kasvuaan, ja tulevan emon olo tuntuu välillä aika pinkeältä. Kituviikko on lähtenyt käyntiin, ja pennut voivat syntyä viikon kuluttua, sen verran iso vatsa on. Pentujen liikkeet ovat ruvenneet tuntumaan viime päivinä. Cindy on edelleen lenkkeillyt verkkaiseen tapaansa päivittäin. Kaikki on siis ok.

Mielenkiinnolla odotan, missä vaiheessa Eetu joutuu poistumaan pentutiloista vai saako tämä hyvin huolehtivaisena ollut pappa seurata pentujen syntymää. Epäilen kyllä, että Eetulla menee pupu pöksyyn ja se etsii jostain turvapaikan, jossa se pysyttelee mahdollisimman huomaamattomana synnytyksen ajan. Näin ovat koirat meillä ainakin aiemmin tehneet. Kun synnytys on ollut käynnissä, muut ovat hävinneet jonnekin nurkkiin ja olleet siellä hiirenhiljaa.

26.9.2010 Villelle ja Elsalle (Calawan Agneta) junioricupin finaalissa hopeaa Riihimäellä - pronssille Ville Elsan Heta-tyttären kanssa

Suuren suuret onnittelut jälleen koko tiimille! Mitähän seuraavaksi...

25.9.2010 Pirkko (Calawan Beata) ROP Karkkilan näyttelyssä (tuomari Tanya Ahlman-Stockmari) - suurenmoiset onnittelut Heikkilän perheelle ja erityisesti handleri Ilonalle!

19.9.2010 Cindyn vatsassa on toden totta pentuja

Palattuani reilun viikon patikointireissultani kotiin sain todeta, että onneksi en ottanut Cindyä mukaan. Sata kilometriä patikointia todella vaihtelevassa maastossa olisi ollut tulevalle emolle liikaa. Cindy on nyt odottanut pentujaan viisi viikkoa ja vatsa on jo aikamoinen. Mitä todennäköisimmin pentue syntyy heti viikon 41 alussa.

9.9.2010 Cindy on ultrattu tanakasti kantavaksi

Cindy ultrattiin hieman turhan aikaisessa vaiheessa 9.9., mutta pentuja näkyi selvästi ainakin 4 - 5. Saa sitten nähdä, miten monta syntyy, jos kaikki sujuu jatkossakin hyvin. Pentujen odotetaan syntyvän kuukauden kuluttua viikolla 41.

4.9.2010 Ville Kautto taituroi agilityn nuorten SM-kisoissa Elsa-äidin (Calawan Agneta) ja Heta-tyttären (Cimillan Odessa Odotettu) kanssa

Karsintaradalla Ville ohjasi nollatuloksella Hetan voittoon kakkosissa ja Elsan kolmosissa. Näin tämä juuri kymmenen vuotta täyttänyt pikkumies kisasi Suomen mestaruudesta kahdella göötillä! Finaalista heltisikin SM-voitto Hetan kanssa! Superonnittelut Villelle! Elsalle tuli kolme kieltoa kepeiltä, mutta mitäs pienistä.

29.8.2010 C-pentujen emä Vega (Cimillan Hilda Hulvaton) Vantaalla gööttien agilitymestariksi MINI3-luokassa tuplanollalla - superonnittelut Vegalle ja Sarille!

Cindy viettää lokoisaa elämää ja ainakin me ihmiset odotamme kovasti ultraa, tosin viikonloppuna neidillä oli kolme esiintymistä agilitynäytöksissä täällä Parikkalassa - ja ihan kivasti meni siihen nähden, että esteitä emme ole käyneet katsomassakaan heinäkuun alkupuolen jälkeen lämpötilan noustua liian korkeaksi. Jos ei Cindylle tule pentuja, niin jatkamme agilityn parissa kisaillen vielä syksyn aikana. Cindylle on muuten varattu ultra jo torstaille 9.9. Vähänhän tuo on silloin liian aikaista, mutta olen lähdössä seuraavana päivänä Lappiin patikoimaan ja haluan käyttää neidin lääkärillä ennen sitä. Jos Cindy on kantavana, en ota sitä varmuuden vuoksi reissuun. Pitäkäähän peukut pystyssä!

21.8.2010 C-pentujen isä Eetu (Raparperin Bandiitti) VSP-VETERAANI Kouvolan näyttelyssä (tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa) - paljon onnea yli 13-vuotiaalle hurmaavalle papalle!

17.8.2010 Elsalla (Calawan Agneta) edelleen terveet silmät 6 ½-vuotiaana

13. ja 14.8.2010 Andy (Pihlspetsens Andy Pandy) on astunut Cindyn (Calawan Cindy) Raumalla 13. ja 14.8.

Kuvissa Cindy vasemmalla ja Andy (kuva Oili Helenius) oikealla.

Cindy aloitti juoksunsa hyvällä ajoituksella erkkareissulla heti elokuun alussa, joten ehdimme vielä kesälomani viimeisinä päivinä tekemään 1200 km:n pituisen astutusmatkan Raumalle. Onneksi meillä on tuo Eetu, joka näyttää juoksun kulun yhtä täsmällisesti kuin isänsä Mikke, joten emme lähteneet reissuun turhaan pelkille päiväkahveille.

Kuten odotettua, Cindy näytti aluksi Andylle koko purukalustonsa eikä päästänyt kaunista ja hienokäytöksistä sulhoa lähelleen. Ajan kuluessa ja Cindyn juoksutettua Andya tarpeeksi oli se jo suosiollinen astumisyrityksille. Ensimmäinen astuminen onnistui menoiltana, jolloin koirat "jäivät nalkkiin" 15 minuutiksi. Homma uusittiin seuraavana aamupäivänä, ja silloin koirat olivat nalkissa 10 minuuttia. Koska astutus sujui näin hienosti, olen pitkästä aikaa erittäin toiveikkaalla mielellä pentujen suhteen.

Cindy ultrataan neljän viiden viikon kuluttua astutuksesta, eli 10. - 15.9. Jos pentuja syntyy, ne näkevät syksyisen päivänvalon lokakuussa viikolla 41, jolloin minulla on sopivasti syysloma. Luovutusiässä pennut ovat itsenäisyyspäivän aikaan.

 

6.8.2010 Sijoitusurokselleni Vukelle (Ålyans Putte Piggelin) Kuopion näyttelystä H (tuomari Tuula Savolainen)

 

1.8.2010 Gööttien erikoisnäyttely Helsingissä

Tänä vuonna oli taas useampi kasvattini esillä rotumme erikoisnäyttelyssä Helsigissä. Tuloksia tuli kaikennäköisiä; parhaat saavutukset olivat parikilpailun voitto (Vega ja Cindy Sarin esittäminä) ja toinen sija (Santra ja Mimmi Miran esittäminä) sekä perinteinen turistiluokan menestys Tanja esittämälle Kilolle (Calawan Costi), joka tuli kahden perättäisen voiton jälkeen tänä vuonna toiseksi. Harri vielä nappasi äijähändlerissä toisen tilan Santran kanssa. Tässä poseeraavat parikilpailun ykköset (vas.) ja kakkoset (oik.):

Tässä kasvattieni ja niiden vanhempien tulokset virallisissa luokissa:

Calawan Bettina VAL ERI

Calawan Brita AVO EH

Calawan Cindy VAL ERI

Calawan Daniel JUN HYL - Vilillä on vielä harjoiteltavaa näyttelykäyttäytymisessä, sillä se ei suostunut näyttämään hampaitaan kunnolla. Arvostelun mukaan se puri tuomaria. Treenasin Viliä kehän jälkeen, eikä sen luonteessa ollut mitään moitittavaa, kunhan siitä otti vaan hieman napakamman otteen aluksi. Vili on todella komean näköinen uros, joten toivottavasti Esko jaksat treenata sen kanssa sen verran, että teidät nähdään vielä näyttelyissä!

Calawan Doris NUO ERI/3

Cimillan Hilda Hulvaton VAL ERI - Tuomas esitti Vegan lapsi ja koira -kilpailussa neloseksi (tuomari Juha Espo).

Raparperin Bandiitti VET EH/2

Sain kasaan epätasaisen kasvattajaryhmän (Bettina, Brita, Cindy, Doris), joten meille ei tullut kasvattajaluokassa sijoitusta, mutta ehkä vielä jonakin päivänä...

Tuomarit tulivat tänä vuonna Ruotsista: Anna Törnlöv tuomaroi urokset ja turistiluokan, Nils-Arne Törnlöv nartut ja kasvattajaluokan. Pariskunta katsasti yhdessä parikilpailun.

Suuret kiitokset jälleen aktiivisille kasvattieni omistajille, kun saavuitte näyttelyyn!

 

24. - 25.7.2010 Paimennustaipumustesti Rantasalmella (tuomari Örjan Skoglund Ruotsista)

Toistamiseen koitti jännittävä viikonloppu, kun olin järjestämässä rotujärjestömme paimennustaipumustestiä Rantasalmella. Hommassa meni mukavasti koko viikonloppu hyvässä seurassa, ja samalla tuli testattua kasvattejani ja omia koiriani.

Lauantain sateisessa säässä sininen Kerttu (Calawan Diana) ja tuontiurokseni Vukke (Ålyans Putte Piggelin) paimensivat nautoja mallikkaasti. Ikävä kyllä lauantailta ei ole kuvia vesisateen takia. Sunnuntaina päiväkävelyllä jolkottelivat Santra (C. Bettina) ja sininen Ronja (C. Dagmar) emäntineen.

Sisarukset Minttu (C. Deja) ja Mimmi (C. Doris) innostuivat paimennustyöstä ajoittain mukavasti.

Päivän päätteksi päätin testauttaa myös 9-vuotiaan Eetumme (Nallenevan Energiaa), jonka kanssa spurttailimme laidunta ympäri. Eetulta löytyikin intoa hommaan yllättävän paljon ottaen huomioon sen iän.

Tässä vielä arviot paimennustaipumuksesta loppukommentteineen:

Calawan Diana ("Kerttu): erinomainen paimennustaipumus "Hakee erillään olevat. Erittäin kiinnostunut. Hakee eläimet viereiseltä laitumeltakin."

Calawan Dagmar ("Ronja): ei paimennustaipumusta "Peloissaan, peruuttaa. Ei ole kiinnostunut."

Calawan Deja ("Minttu"): välttävä paimennustaipumus "Teki yhden hyvän yrityksen. Ajoi silloin pidemmän pätkän, väsyi ja lopetti."

Calawan Doris ("Mimmi"): hyvä paimennustaipumus "Alhainen itsetunto. Peloissaan, peruuttaa. Teki yhden pitkän määrätietoisen ajon."

Calawan Bettina ("Santra"): ei paimennustaipumusta "Ei ole kiinnostunut." Santra sai saman arvion kaksi vuotta sittenkin.

Ålyans Putte Piggelin ("Vukke"): erittäin hyvä paimennustaipumus "Omistaja ei ollut ohjaajana. Työskentelee rauhallisesti. Näki eläimet toisella laitumella. Keskeytti työskentelyn usein."

Nallenevan Energiaa ("Eetu"): hyvä paimennustaipumus "Vanhempi koira. Kuuma. Useita yrityksiä."

 

Suuret kiitokset kaikille kasvattieni omistajille, kun toitte pötkylät testiin!

 

18.7.2010 D-pentujen Leevi-isälle (Konnunkodon Elrond) SERTI Ylivieskan näyttelyssä (tuomari Manuel Loureiro Borges Portugalista)

Onnittelut Leeville joukkoineen!

10. - 11.7.2010 Agilityviikonloppu osa 2

Maaningan helteessä tuli juoksenneltua Cindyn kanssa yhteensä neljä kolmosluokan rataa, joista tuloksena kolme hylkäystä ja yksi ratavirheetön nolla pienellä yliajalla. Odottelemme sään viilenemistä jatkaaksemme agilityharrastusta!

3. - 4.7.2010 Agilityviikonloppu osa 1

Palasimme Cindyn kanssa agilityn kisakentille Agdan menetyksen jälkeen, ja kisainto tuntuu vähitellen palaavan. Lauantaina kisasimme kolme kolmosluokan starttia Varkaudessa. Tulokset olivat helteessä ihan mukavia, ja kunhan ohjaaja jaksaa ja viitsii ohjata ja juosta radat alusta loppuun, niin tuloksetkin kyllä paranevat, kun aika nopeutuu. Hyppyradalta (tuomari Elina Hannikainen) tuli yliaikanolla (11./20), agilityradoilta (tuomari Sami Topra) hylkäys ja toiselta vitonen kontaktilta sekä hieman yliaikaa (8./20).

Varkaudesta jatkoimme Hämeeseen, sillä sunnuntaina olivat vuorossa Agirodun joukkuekilpailut Teivon raviradalla. Joukkuekilpailu meni joukkueeltamme ilman mainittavaa tulosta, mutta päivän onnistuja oli Ville Kautto Elsan (Calawan Agneta) kanssa. Ville ja Elsa onnistuivat jo joukkueradalla hienosti, mutta päivän kruunasi hopeatila junioreiden Finnish Open -kilpailussa! Sylin täydeltä onnea vielä Villelle hienoista radoista, kyllä kannatti olla katsomassa! Menestystä tuleviin koitoksiin! Teillä on oikea asenne lajiin Elsan kanssa. Vähään aikaan en ole Elsaa nähnyt, ja se muistuttaa yhä enemmän Frida-emäänsä niin ulkonäön kuin käyttäytymisensä puolesta - ihana pakkaus siis!

16.6.2010 Sijoitusuros Vukke (Ålyans Putte Piggelin) tällä hetkellä täysin terve: lonkat A - A, kyynärät 0 - 0, polvet 0 - 0, selkä kuvattu terveeksi, silmät terveet

4.6.2010 Murskaava suru-uutinen kesän alkajaisiksi: ilopillerimme Agda (Calawan Agda) jouduttiin lopettamaan 6 ½-vuotiaana

Agdan sairaskertomus on lyhyt, mutta sitäkin dramaattisempi:

Ti 1.6. Illalla Agda alkoi kävellä selkä köyryssä. Vatsa oli hyvin pinkeä ja koira halusi olla rauhassa omissa oloissaan. Iltapäivällä se vielä lenkkeili normaalit kuviot raviradalla, mutta agilityyn sillä ei ollut lainkaan intoa. Ajattelin lämpimän sään vieneen innon ja laitoin koiran autoon. Ensiksi ajattelinkin Agdan syöneen hevosen sontaa vähän tavallista enemmän ja vatsan olevan kipeä.

Ke 2.6. Tilanne oli samanlainen kuin tiistai-iltana, joskin Agda oli enemmän poissa olevan tuntuinen. Iltapäivällä pääsimme eläinlääkäriin, missä otettiin röntgenkuva. Diagnoosi ja hoito-ohjeet: "Välilevynluiskahdus rintarangan alueella. Vanhempi kalkkeutunut muutos, jossa nikamaväli on täysin kaventunut ja sen edessä mahdollisesti uudempi tyrä nikaman ventraalipuolella. Lepoa 2 - 3 viikon ajan, kipulääkekuuri 10 pv. Hierontaa viikon kuluttua vähintään 3 kertaa."

To 3.6. Illalla Agdan tila romahti: sen takajalat halvaantuivat täysin eikä se pystynyt enää ulostamaan.

Pe 4.6. Lähdimme vielä kuulemaan eläinlääkäriltä Agdan vaihtoehdot, jotka olivat tiedossani: lopetus tai selkäleikkaus välittömästi Helsingissä. Päädyimme lopetukseen, sillä emme olisi saaneet entistä iloista ja pontevaa Agdaamme takaisin ja mahdollisesti yksi leikkaus ei olisi riittänyt. Pitkäaikainen kuntoutus olisi ollut rankka. Emme halunneet Agdan kärsivän hoidoista. Tätä ennen Agda ei oireillut selkäänsä ainakaan niin, että sen olisi huomannut.

Veljeni kaivamaan hautaan, alkukesänvihreiden koivunoksien väliin peittelimme rakkaan Agdamme perjantai-iltana.

Agdan menetys tuntuu erityisen vaikealta, sillä se oli ensimmäinen käsiini syntynyt ja kuollut koira. Agda sai elää aivan liian lyhyen elämän. Onneksi se sai elää elämänsä onnellisena ja pontevana prinsessana eikä joutunut kärsimään kuin kolme vuorokautta elämästään. Agda oli ihmisen koira samalla tavalla kuin emänsä Frida ja emänisänsä Mikke. Juuri tämä piirre on saanut minut rakastumaan länsigöötanmaanpystykorvaan rotuna. Viimeisenä tekonaan ennen kuolemaansa Agda otti hampaillaan ranteestani kiinni ja nuoli minua, aivan kuin se teki ihmisille, joista se piti paljon.

Meillä on nyt vain kaksi koiraa, ja meillä on kovin hiljaista ja riemutonta. Ilon tuojamme ja haukkujamme Mikke ja Agda ovat poistuneet laumastamme reilun puolen vuoden aikana. Haluan muistaa Agdan aina tuollaisena ilosilmänä, kuin se yllä olevassa toukokuussa otetussa kuvassa on.

Agda ei tehnyt vaikutusta vain kotiväkeensä, vaan sitä ovat itkeneet monet muutkin. Lämpimät kiitoksemme kaikille ihmisille, jotka ovat muistaneet Agdaa kauniilla sanoilla ja lohduttaneet meitä ihmisiä - teitä on ollut paljon!

31.5.2010 Sijoitusuros Vukke (Ålyans Putte Piggelin) terveystarkastuksessa: silmät, polvet ja selkä terveet

Tänään tarkastettiin Kaimion Iriksen ja minun reilun vuoden ikäinen sijoitusuros Vukke yltä päältä. Silmät, polvet ja selkä todettiin terveiksi; lonkka- ja kyynärkuvien virallisia tuloksia odotellaan Kennelliitosta. Niissäkään ei kuitenkaan näkynyt sen kummempaa vikaa.

30.5.2010 Villelle ja Elsalle (Calawan Agneta) ensimmäinen nollatulos agilityn kolmosluokasta

A-pentueemme Elsalla on ollut kilpailurintamalla viime ajat hiljaisempaa, mutta tänään tuli hienoja uutisia, joille kuullaan toivottavasti jatkoa. Ville 9 v. nimittäin ohjasti Elsan hienoon nollasuoritukseen kolmosluokassa sijoituksella 6./49. Kyseessä oli parin seitsemäs yhteinen startti. Upeaa! Odotan innolla heinäkuun alun Agirotua, jossa kisailen Villen kanssa samassa joukkueessa.

29.5.2010 Näyttelykevät arvoiseensa päätökseen Joensuussa

Näyttelykeväämme on sujunut upeasti, eivätkä tulokset Joensuussa jääneet aiempia viikonloppuja huonommiksi: Frida VET ERI/1 PN-1 VSP ROP-VET, Mimmi (Calawan Doris) JUN ERI/1 PN-2 SERT ja sijoitusuros Vukke (Ålyans Putte Piggelin) JUN ERI/2 PU-4. Tuomarina toimi Kornelia Butrimova Liettuasta. Nyt tähtösemme vetäytyvät kesälomalle. Erikoisnäyttelyyn kyllä mennään, mutta muuten näyttelyt jatkuvat luultavasti vasta ensi vuoden puolella, kun Mimmillä alkaa valioitusmissertin metsästys.

Joensuussa kävimme tapaamassa Ronjaa (C. Dagmar) ja Minttua (C. Deja), jotka ovat edelleen vauhdikkaita, iloisia ja avoimia gööttipötkylöitä. Ronjalla ja Mintulla sujuivat leikit vanhaan malliin, mutta Mimmille ei oikein ollut tilaa kaverusten jutuissa, joten missi joutui tyytymään ajoittain ruohon syöntiin Frida-mummon kanssa.

Olipa kiva tavata teitä kaikkia taas vaihteeksi - seuraavan kerran viimeistään paimennustestissä heinäkuussa!

Oikeanpuoleisessa kuvassa Frida poseeraa päivän pokaalien sekä valtaisan Tummen kiertopalkinnon (rotujärjestön palkinto vanhimmalle näyttelyyn osallistuneelle göötille) kera. Tänään vasta tajusin, että Tummehan (Grålötens Tummetott) oli Fridan Mikke-isän isänisä.

22.5.2010 Mimmin (Calawan Doris) sertiputki sai jatkoa Haminassa Juha Putkosen tuomaroidessa: JUN ERI/1 PN-2 SERT

Onnittelumme - viikon kuluttua pääsen sitten itsekin näyttelypaikalle!

13.5.2010 Pirkko (Calawan Beata) pitkästä aikaa näyttelyssä: Kangasniemellä VAL ERI/1 PN-2 (tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen)

Paljon onnea Kalvitsaan!

13.5.2010 Agilitykisailua Pieksämäellä (tuomarit Minna Räsänen ja Jarmo Jämsä)

Agda kävi keräämässä ykköspalkinnot kahdesta startista, joissa tulokset olivat edelleen perinteiset, eli yliaikaa reilusti ja toiselta radalta riman pudotus. Cindyn ensimmäinen rata oli varmaan paras, minkä olemme onnistuneet juoksemaan kolmosluokassa, tulos yliaikanolla 4,54. Sijoitus oli 5., ja ihanneaika sen verran kova, ettei sen alittanut nippa nappa kuin neljä koiraa. Toisella radalla Cindy alkoi käydä jo lähdössä sen verran kuumana, että lopputuloksena oli hylkääntyminen, kun ohjasin sitä puomin jälkeisille hypyille vähän miten sattui. Tästä taas jatketaan innolla eteenpäin!

13.5.2010 Hildan (C. Childa) lonkat B/C, kyynärät 0/1

7.5.2010 Essi ohjasti Elsan (Calawan Brita) upeasti lapsi ja koira -kilpailun voittoon match show'ssa Lahdessa

Lämpimät onnittelut Essille - nähdään viimeistään elokuun alussa erkkarissa!

1.5.2010 Mimmin (Calawan Doris) näyttelymenestys sai jatkoa Hollolassa Paavo Mattilan tuomaroidessa: SERT ROP

Onnittelut jälleen Joutsenoon - harmi, kun en ollut näkemässä Harrin tuuletuksia!

26.4.2010 Eetulla (Nallevan Energiaa) terveet silmät lähes yhdeksänvuotiaana

25.4.2010 Agilitykisoissa Imatralla

Agda ja Cindy kisailivat molemmat yhdellä Sami Topran tuomaroimalla hyppy- ja agilityradalla Imatralla. Jonkinnäköisen tuloksen saimme vain Cindyn hyppyradalta, mutta treeneissä on näkynyt tietyissä asioissa sen verran mukavaa kehitystä, että katsellaan, saammeko jotain aikaan kesällä.

11.4.2010 Mimmille (Calawan Doris) hienoa menestystä näyttelyssä Kiihtelysvaarassa: SERT ROP

Tuula Savolainen arvioi gööttejä tiukalla kädellä Kiihtelysvaarassa, ja yllätykseksemme vain Mimmi sai laatuarvostelusta ERIn. Näin ollen siitä tuli automaattisesti paras narttu ja rotunsa paras. Mimmi avasi myös sertitilinsä. Cindyn ja Fridan oli tyytyminen EH:hon.

Paljon onnea Joutsenoon ja Jennalle kiitokset Fridan esittämisestä!

7.4.2010 Jatkoa huonoille uutisille: Hildalla (Calawan Childa) gööttien oma perinnöllinen verkkokalvon rappeumasairaus (PRA, J175)

Hilda kävi tänään terveystarkastuksissa Juha Pärnäsellä Lahdessa, ja silmärairauden vuoksi sitä ei voi käyttää jalostukseen. Hildalla on terve selkä ja polvet, lopullisia lonkka- ja kyynärtuloksia odottelemme Kennelliitosta.

6.4.2010 Ei pentuja Vegalle (Cimillan Hilda Hulvaton)

Huono pentuonni jatkuu meillä, ja Vegan uusintaultrassa kävi, kuten pelkäsimme, eli pennut olivat imeytyneet. Toisesta pennusta olivat vain rippeet jäljellä. Syytä pentujen imeytymiseen ei ole tiedossa. Vega steriloidaan ensi viikolla, joten sen pennut on tehty.

Vegan omistajalle Sarille vielä äärettömän suuret kiitokset siitä, että sain teettää Vegalla C-pentueeni ja yrittää näitä toisia pentuja! Olisimme niin tahtoneet edes ne kaksi pentua maailmaan, mutta toisin kävi. Ei auta kuin tehdä uusia suunnitelmia ja toivoa Vegan Cindy-tyttärelle pentuonnea. Kiitokset myös vielä kerran Vegan sulhasehdokkaitten omistajille, että saimme yrittää!

4.4.2010 Näyttelymenestystä Lappeenrannassa

Narttukolmikkomme haki tänään hienot arviot ja sijoitukset ruotsalaiselta Jahn Stääviltä.

Cindy (Calawan Cindy) VAL ERI/1 PN-2: "Utmärkt typ. Fint huvud, korrekt bett. Mycket bra skuldra. Aningen brant kors. Mycket bra förbröst och bröstkorg. Mycket goda rörelser. Fint temperament."

Frida VET ERI/1 PN-3 VSP-VET: "Utmärkt typ. Feminint huvud, korrekt bett. Mycket bra skuldra och kors. Ryggen mycket bra för åldern. Bra förbröst och bröstkorg. Mycket goda rörelser. Trevligt temperament."

Mimmi (Calawan Doris) JUN ERI/1 PN-4 VARA-SERT: "Utmärkt typ. Fint huvud och uttryck. Korrekt bett. Mycket bra skuldra, rygg och kors. Tillräckligt förbröst. Välutvecklad bröstkorg. Mycket goda rörelser. Fint temperament."

30.3.2010 Vega (Cimillan Hilda Hulvaton) ultrassa: kaksi pentua näkyvissä

Vielä ei huudeta hurraata, vaan odotetaan ja jännitetään viikko, sillä Vega ultrataan varmuuden vuoksi uudelleen. Toivotaan kovasti, että pennut jatkavat kasvua eivätkä haihdu pois ja että yksi tai kaksi pentua enemmän näkyisi tuolloin ruudulla!

28.3.2010 Kasallinen D-pentuja saavuttaa tänään yhden vuoden iän - suuret onnittelut niin Kertulle, Mintulle, Mimmille, Ronjalle, Deville kuin Vilillekin!

28.3.2010 A- ja B-pentueeni emä ja D-pentueeni mummo Frida palkittiin rotujärjestömme kevätkokouksessa vuoden vanhimpana näyttelyyn osallistuneena veteraanina

27.3.2010 Kontiolahdella agilitykisoissa kolmen keltaisen ruusukkeen päivä

Päivän väri oli suosikkini pääsiäisenkeltainen vuoden ensimmäisissä agilitystarteissa. Cindyn toisesta kolmosluokan starttiin olen todella tyytyväinen, sillä sain asennoiduttua ohjaukseen kunnolla ja tuloksena oli 5,57 okserin riman pudottua. Hävisimme voittajalle vain reilun sekunnin sijoittuen kolmansiksi. Tästä on mukava aloitella kesäkauden treenejä! Cindyn ensimmäisellä radalla ohjaukseni oli jäissä ja kepeillä oli kunnolla sählinkiä.

Agda veteli innostuneesti perinteiset kuviot (virheitä 10 ja päälle reilusti yliaikaa) sijoittuen molemmissa kakkosten kisoissa kolmanneksi. Nyt on taas puruluita syötäväksi ja pokaaleja ja ruusukkeita ihailtavaksi vähäksi aikaa. Tuomarina toimi meille uusi ja mukava tuttavuus Rauno Virta.

13.3.2010 Polvijärvellä näyttelyssä

Polvijärvellä tuomaroi Saija Juutilainen, kuten kolme viikkoa siten Tuusniemellä. Siellä Cindy oli ROP, mutta tänään oli tyytyminen EH:hon löysyyden ja hieman huonojen liikkeiden takia. EH:n sai myös ensimmäistä kertaa junioriluokassa esiintynyt Mimmi (C. Doris) mukavalla arvostelulla: "1 vuotta. Kaunislinjainen juniori, jolla sopivasti luustoa ja runkoa. Sievä pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä ylälinja. Aavistuksen köyry lanneosa. Sopivat kulmaukset. Etuliikkeet saavat tiivistyä, takapotku pidentyä. Erinomainen karvan laatu ja väri."

Päivän menestyjä oli jälleen iki-ihana Frida-mummo hienolla arvostelulla: "11 vuotta. Erinomaisessa kunnossa oleva jäntevä veteraani, joka liikkuu tänään rodunomaisella voimalla, ryhdillä ja ulottuvuudella. Narttumainen pää. Hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta. Hieman pehmeyttä ylälinjassa. Erinomainen karvanlaatu ja väri. Hyvä luonne." Frida oli PN-2 ROP-VET.

Kiitokset Miralle ja Harrille kuljetuksesta, seurasta ja nauruhermojen kutkuttelusta sekä Sarille tuliaisista!

8.3.2010 Aika rientää ja vuodet kuluvat: B-pennuilleni Pirkolle, Elsalle, Santralle, Sulolle ja Velholle ikää neljä vuotta - suurenmoiset onnittelut kaikille ja pentuonnea Elsalle

2.3.2010 Vega (Cimillan Hilda Hulvaton) keinosiemennettiin Kuopiossa

Tällä kerralla Vegan juoksun kulkua seurattiin progesteronitestein, joiden mukaan parhaimmaksi astutuspäiväksi näyttäytyi jälleen 10. juoksupäivä. Koska Lenni-sulhanen (Konnunkodon Durin) ei vielä tuolloin osoittanut intoa astumiseen, päätimme keinosiementää Vegan, sillä sitä ei enää tämän jälkeen yritetä astuttaa. Pääsiäisen alla selviää, odottaako Vega pentuja, joten siihen saakka pidetään peukut pystyssä!

Oleskelin Lennin kanssa Vegan vieraana Siilinjärvellä useamman päivän ja tutustuin Lenniin paremmin. Se on vilkas, iloinen ja todella avoin gööttipoika, joka sopeutui hyvin uuteen ympäristöön ja rivitaloelämään. Ulkonäössä Lennillä ei ole moittimista, ja pitkä töpö on ihastuttava!

21.2.2010 Vega (Cimillan Hilda Hulvaton) aloitti juoksunsa - astutusreissulle suuntaamme maaliskuun alussa sopivasti lomaviikollani

20.2.2010 Cindy (Calawan Cindy) uusi viimevuotisen ROP-voittonsa Tuusniemen näyttelyssä saaden ainoana gööttinä erin (tuomarina Saija Juutilainen)

Esitin myös tuontiuroksemme Vuken (Ålyans Putte Piggelin) sen ensimmäisessä näyttelyssä, josta heltisi mukavasti JUN EH/2 seuraavanlaisella arvostelulla:

"10 kk. Hyvärunkoinen ja -luustoinen. Mukavaluonteinen, vielä kovin pentumainen. Urosmainen pää, hyvä purenta ja ilme. Vahva kaula, vielä kovin pehmeä ylälinja. Kulmauksia voisi olla enemmän. Vahvat käpälät. Erinomainen karvan laatu ja väritys. Liikkeet tarvitsevat enemmän ulottuvuutta ja voimaa. Mukava luonne."

Vukke on erittäin vilkas, avoin ja iloinen vesseli, joka tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen aikuisen mittoihin. Vukke esiintyi yllättävän hyvin, vaikka harjoittelu jäi hyvin vähälle.

12. ja 14.2.2010 B-pentueeni Elsa (Calawan Brita) tositoimissa Cindyn Eetu-isän (Raparperin Bandiitti) kanssa

Toivottavasti gööttipentuja syntyy pitkästä aikaa Raparperin-kenneliin!

7.2.2010 Rotujärjestön kasvattajapäivillä Lohjalla

26.1.2010 Ei pentuja Cindylle

Niin siinä sitten kävi, että Cindyn juoksu oli epämääräinen emmekä lähteneet ajamaan Raumalle saakka. Katsotaan, josko kesän juoksu olisi normaali ja yrittäisimme astutusta. Nyt ei auta, kuin asettaa paineita Vegelle, joten peukut pystyyn! Vegan juoksu alkaa aivan minä päivänä tahansa.

25.1.2010 A-pentueelle 6 vuotta ikää täyteen

22.1.2010 Cindyn astutusreissulle ei ole lähdetty, sillä tuntuu, että neidin juoksu loppui kesken

14.1.2010 Frida-mummo 11 vuotta

10.1.2010 Cindy aloitti juoksunsa

Astutusreissulle Raumalle suuntaamme viikon 3 loppupuolella. Saa nähdä, mitä pimu sanoo vierailusta Andyn luona. Viime aikoina leikit ja lenkit talvisessa säässä ovat olleet elämän pääsisältö.

 

Uutiset 2009

Uutiset 2008

Uutiset 2007

Uutiset 2006

Uutiset 2005

Uutiset 2004

Uutiset 2003

takaisin