Uutiset 2016 - 2017

Kotisivuja aktiivisempaa toimintaa ja kuvia on Facebookin Calawan-ryhmässä.


Yhteenveto loppuvuodesta 2017

Kaikkia kasvattieni omistajia saan kiittää yhdestä vuoden 2017 huippukohdasta, Kennelliiton Vuolasvirta-kasvattajapalkinnon hakemisesta Messukeskuksesta nimipäivänäni 9.12. Kaverinani palkintoa noutamassa oli Joshi (Calawan Joshua).Jätimme itsellemme K-pentueesta Kajsan, joka sopeutui - tai johon Cindy sopeutui - loistavasti. Kajsa kävi Roki-veljensä kanssa lokakuussa pentunäyttelyssä. Molemmat saivat KP:n ja Kajsa oli VSP-pentu. Kajsa harjoitteli tulevaisuutta varten myös parissa match show'ssa. Neiti vaikuttaa varsinkin esiintymiseltään todella lupaavalta. Katsotaan, mitä vuosi 2018 tuo tullessaan, ainakin tammi-helmikuussa osallistumme noseworkin nettikurssille.

Martan (Calawan Gerda) kanssa pääsin kunnolla kisaamaan agilityssä. Martalla on edelleen kova into ja vauhti lajiin, ja kaikesta ohjaajan hölmöilystä ja koiran kouluttamattomuudesta huolimatta saimme ykkösistä tarvittavat kolme luvaa ja kakkosluokassakin jo kaksi. Lisäksi Martta oli kahdella nollatuloksella gööttien kakkosluokan agilitymestari Kotkassa 14.10. Martan on tarkoitus kisata agilityssä vuonna 2018 melko aktiivisesti, minkä jälkeen se saa toivottavasti toisen pentueensa.

Martta on ollut kaikin puolin aktiivinen ja hieno vuonna 2017. Se suoritti kaverikoiratestin ja syksyllä pääsi Even kanssa ensimmäiselle kaverikoirakäynnilleen. Perheessämme on nyt siis kaksi kaverikoiraa ja ohjaajaa, mistä olen todella ylpeä. Kasvateistani Eka (C. Elias) on myös osallistunut aktiivisesti kaverikoiratoimintaan sekä sisarukset Touho (C. Ivar) ja Unna (C. Idunna) ovat suorittaneet kaverikoiratestin hyväksytysti.

Näyttelyissä käytin koiriani vuonna 2017 todella vähän, mutta sitäkin hienommalla menestyksellä. Ristiinassa 12.8. göötit tuomaroi Paula Rekiranta. Martta oli rotunsa paras ja Mauri-poika (C. Jerker) vastakkaisen sukupuolen paras saaden ensimmäisen sertinsä Suomesta. Esillä olivat myös Eve (C. Evelin) ja Touho (C. Ivar). Tällä epätasaisella ryhmällä saimme kasvattajaluokasta kunniapalkinnon ja olimme rotunsa paras kasvattajaryhmä. Kaiken huipuksi Maija Mäkinen sijoitti ryhmämme kolmanneksi BIS-kehässä.

Martan pennuista Joshi (C. Joshua) on menestynyt hienosti näyttelyjen lisäksi myös rallytokossa: kolme tulosta alokasluokasta ja kaksi avoimesta luokasta. Agilityssäkin vauhtia piisaa, joten toivottavasti aika tuo tullessaan hienoja harrastus- ja kisahetkiä. Mauri (C. Jerker) puolestaan on käynyt jo näyttelyissä Latviassa, Liettuassa ja Virossa hienolla menestyksellä.

Tämänhetkisistä sijoituskoiristani K-pentujen isä Nasu (Krösaskogens Zune) saavutti Ruotsin jälkivalion tittelin ja sai ensimmäisen sertinsä ja cacibinsa Kuopiossa 5.8. (tuomari Saija Juutilainen). Iitu (Kompiaisen Garsee Meininki) arvioitiin kahdesti erittäin hyväksi.

Nestorin (C. Elmer) ensimmäiset pennut syntyivät elokuussa Iraweiler-kenneliin.

Omat koirani ovat olleet terveitä koko vuoden, mistä olen todella kiitollinen. Cindy on nyt 11 v., Eve 7 v., Martta 4 v. ja Kajsa 8 kk.


6.5.2017
J-pentujen ensimmäinen virallinen näyttelykäynti: Joshi (C. Joshua) Savitaipaleella JUN ERI/1 SA PU-1 SERT ROP (tuomari Juta Haranen Virosta) - tuhannesti onnea Joshille ja Suville!

J-pennuista pentunäyttelyissä kävivät muutaman kerran pyörähtämässä Joshi ja Mauri (C. Jerker) hyvällä menestyksellä. Niitä tullaan näkemään kehissä jatkossakin.

5.5.2017  Halla-pikkuinen pyöräytti K-pentueeseen huimat kahdeksan pentua, joista tosin yksi syntyi kuolleena - lisätietoja Pentuja-sivulta

Maalis-huhtikuu 2017 Nestori (C. Elmer) sai 6 ½-vuotiaana hienot paperit terveystarkastuksissa: lonkat A-A, kyynärät 0-0, polvet 0-0, silmissä distichiasis (ylimääräisiä ripsiä)

3.4.2017 Halla (Calawan Halla) on kantavana - masussa näkyi selvästi kolme pentua, mutta jospa siellä pari enemmän olisi kasvamassa

5.3.2017 Nasu (Krösaskogens Zune) astui Hallan (FI MVA Calawan Halla) - ultra huhtikuun alussa ja mahdolliset pennut syntyvät toukokuun alussa

Lisätietoja löytyy Pentuja-sivulta.

Loppuvuodesta 2016 ja alkuvuodesta 2017 on tullut vaihteeksi huonompia terveystuloksia

I-pentueen lonkka- ja selkäkuvien tulokset ovat sellaiset, ettei näillä pennuilla sukua jatketa.
Yhdeksästä pennusta on lonkkakuvattu seitsemän seuraavilla tuloksilla: Ingo, Isaac ja Isabella B-B, Idunna C-B, Ivar D-B sekä Ilias ja Ingemar D-D.
Kolme pennuista on selkäkuvattu, ja sanomista on Ingemarilla (SP2) ja Ivarilla (IDD1). Idunnan selkä on terve.

Gööttien oma silmäsairaus puolestaan todettiin E-pentueen sisaruksilla Emira ja Evelin.

4.9. Uusi vahvistus muutti Oulusta Savonlinnaan Kirsin ja Hallan kaveriksi: Kompiaisen Garsee Meininki "Iitu" (isä Calawan Elias - emä Kompiaisen Disainia Arkeen) - meininkiä tuntuu riittävän...

4.9. Touho (Calawan Ivar) sai toisen sertinsä ja oli rotunsa paras Polvijärven näyttelyssä (tuomari Tuula Savolainen) - paljon onnea! Nyt vaan odotellaan kahden vuoden ikää ja viimeisen sertin metsästystä niin Touholla kuin Unnallakin.

11.8. 
Nasu (Krösaskogens Zune) terveystarkastuksissa hyvällä menestyksellä: lonkat B-B, kyynärät 1-1, selkä terve - silmät tarkastettiin terveiksi keväällä

7.8. Touho (Calawan Ivar) sai ensimmäisen sertinsä Luumäen näyttelyssä (tuomari Sakari Poti) - lämpimät onnittelut!

30.7. Unna (Calawan Idunna) sai toisen sertinsä Ristijärven näyttelyssä (tuomari Erja Nummi) - lämpimät onnittelut!

23.7.
Oman Marttamme (Calawan Gerda) pennut syntyivät - lisätietoja Pentuja-sivulla

3.7. Rantasalmen kaikkien rotujen näyttelyssä Krösaskogens Zune "Nasu" JUN ERI/2 SA PU-4 VARA-SERT ja Calawan Idunna "Unna" NUO ERI/3 (tuomari Juta Haranen Virosta)

2.7. Rotumme erikoisnäyttely tänä vuonna Rantasalmella, missä olin itse järjestelyissä mukana

Tänä vuonna tulostasomme jäi erkkarissa keskinkertaiseksi, mutta mukavaa meillä oli ja sää suosi.

Krösaskogens Zune "Nasu" JUN EH/4
Calawan Ingemar "Masi" NUO EH
Calawan Ivar "Touho" NUO ERI/2
Calawan Gunde "Pontus" VAL EH
Calawan Idunna "Unna" NUO EH/4
Kasvattajaluokkaa emme esittäneet. Tuomarina nartuilla oli Jahn Stääv ja pennuilla sekä uroksilla Joakim Ohlsson. Molemmat herrasmiehet ovat ruotsalaisia.

23.6. Oman Marttamme (Calawan Gerda) masussa kasvaa useita pentuja - synnytys on heinäkuun 25. päivän tienoilla

13.6.
Veetin (Calawan Casimir) taival päättyi tänään - voimia Veetin kotiväelle

Veetin tila romahti nopeasti, ja mitä todennäköisimmin sen vatsassa oli kasvaimia.

5.6. Kajaanin ryhmänäyttelyssä neljän kasvattini voimin - mitään suurempaa menestystä ei tullut, mutta hauskaa meillä oli ja juhlistimme Pontuksen valioitumista (tuomari Leni Finne)

Calawan Ingemar NUO EH/1

Calawan Gunde VAL ERI/1

Calawan Idunna NUO ERI/1

Calawan Gerda VAL ERI/2 SA PN-2 

kennel Calawan 1

28. - 29.5.
Kolmas ja neljäs Calawan-muotovalio tänä vuonna Joensuun näyttelyissä: lauantaina valioitui Calawan Gunde "Pontus" (tuomari Mari Lackman) ja sunnuntaina Calawan Halla "Halla" (tuomari Esa Ruotsalainen) - suurenmoiset onnittelut Pontukselle ja Hallalle laumoineen - on tämä ollut aikamoinen kevät

29.5. Calawan Daniel "Vili" jalostustarkastuksessa Oulussa: yleisvaikutelma erittäin hyvä, mutta koiraa ei hyväksytä jalostukseen luonteen takia (tuomari Iris Kaimio)

26.5. Kompiaisen Doktorin Erikoinen "Dodii" astui Calawan Gerdan "Martan" - Martan ultra on juhannusviikolla

24.5. Nykyisellä sijoitusuroksellani Krösaskogens Zunella "Nasulla" sekä G- ja H-pentueitteni isällä Lejondalens Ozzy Stjärnskotilla "Ossilla" terveet silmät

21.5. Calawan Fanny "Fanny" suoritti ensimmäisenä kasvattinani rallytokon alokasluokan ja kantaa nyt titteliä RTK1 - suurenmoiset onnittelut Suville ja Fannylle!

8.5. Osallistuimme Martan (Calawan Gerda) kanssa ensimmäisiin virallisiin agilitykisoihimme - saimme jopa yhdeltä radalta tuloksen ja sijoituimme kolmansiksi - vauhti ja into olivat Martalla melkoisia

4. - 6.5. Eka (Calawan Elias) astui Sirkan (Kompiaisen Disainia Arkeen) useamman kerran - toivottavasti pentuja syntyy Kompiaisen-kenneliin

5.5. Sijoitusurokseni Nasu (Krösaskogens Zune) sai Kangasniemellä ensimmäisessä näyttelyssään hienosti ERIn ja SA:n ollen kolmanneksi paras uros, samassa näyttelyssä sijoitusnarttuni Halla (Calawan Halla) oli PN-2 VARA-SERT

1.5. Calawan Fannysta "Fanny" Tampereen kv-näyttelyssä Suomen muotovalio - paljon onnea Suville ja Fannylle!

21.4. Calawan Alexis "Axu" nukkui ikiuneen reilun 12 vuoden iässä - Axu elää muistoissamme kultaisena gööttiherrana; luonne sillä oli kuin emällään Fridalla

14.4. Ekalla (Calawan Elias) edelleen terveet silmät

4.4. Martta (C. Gerda) aloitti kisauransa agilityssä kahdella hienolla radalla möllikisoissa - tästä on hyvä jatkaa virallisiin kisoihin joko ennen tai jälkeen pentujen - pentusuunnitelmia päivitetty

26.3. Hienoa menestystä näyttelyssä Imatralla (tuomari Panos Demetriou Kyprokselta) - suuret kiitokset taas kaikille hauskasta päivästä!

Calawan Evelin VAL ERI/1 SA PN-1 CACIB ROP

Calawan Idunna NUO ERI/1 SA PN-2 SERT VARA-CACIB - paljon onnea!

Calawan Fanny AVO EH/3

Calawan Halla AVO EH

Calawan Fjalar VAL ERI/3

Calawan Gert VAL EH/4

kennel Calawan 1 KP ROP-KASVATTAJA

20.3. Masille (C. Ingemar) JUN EH/1 näyttelyssä Jyväskylässä (tuomari Anneli Sutela)

29.2. Isa (C. Isabella) kävi terveystarkastuksissa: lonkat B-B, kyynärät 0-0

28.2. Pontus (C. Gunde) AVO ERI/3 SA PU-4 näyttelyssä Tuusniemellä (tuomari Hans Almgren Ruotsista)
Seuraavalla viikolla Enossa Pontus sai H:n Tanya Ahlman-Stockmarilta.

5.2. Väinö (C. Gert) kävi terveystarkastuksissa: lonkat B-C, kyynärät 0-1, polvet 0-0, selkä ja silmät terveet

22.1. Mici (C. Isaac) kävi terveystarkastuksissa: lonkat B-B, kyynärät 0-0 ja polvet 0-0

10.1. Omasta Martastani (Calawan Gerda) Suomen muotovalio Kajaanissa

Olimme taas liikkeellä useamman koiran ja ihmisen voimin. Maija Mäkinen tuomaroi kasvattini seuraavin tuloksin:

Calawan Ingemar JUN ERI/1

Calawan Gunde AVO EH/1

Calawan Idunna JUN ERI/1 SA PN-3 VARA-SERT

Calawan Gerda AVO ERI/1 SA PN-2 SERT VARA-CACIB FI MVA

kennel Calawan 1 KP ROP-KASVATTAJA


takaisin