KASVATIT

Calawan-pentueet Kennelliiton KoiraNetissä

 

E-pentue

s. 12.10.2010

4 urosta (2 töpöhäntäistä) ja 4 narttua (2 töpöhäntäistä)

isä KANS POHJ MULTI MVA Pihlspetsens Andy Pandy "Andy" tö- emä FI MVA Calawan Cindy "Cindy" pi

Tällä kerralla pääsin nauttimaan ikioman, kotona asuvan narttuni pennuista. Isäksi halusin uroksen, joka osaa varmasti astua, sillä tiesin, ettei Cindy ole kaikkein helpoiten antautuva narttu. Näin olikin, mutta alkulämmittelyn jälkeen astutus ja sen jälkeen kantoaika, synnytys ja pentujen hoito sujuivat siltä hienosti. Andy-isä on ulkonäöltään tasapainoinen pakkaus ja luonteeltaan iloinen, joten mielenkiinnolla taas seuraan, mitä pennuista kehittyy. Kotona meillä onkin seurattavanamme Eve-neiti. Vauhtia, rohkeutta ja omaa tahtoa tuntuu ainakin pikkupentuiässä löytyvän göötille ominainen määrä.

 

D-pentue

s. 28.3.2009

2 urosta (2 töpöhäntäistä) ja 4 narttua (1 töpöhäntäinen)

isä Konnunkodon Elrond "Leevi" pi - emä FIN MVA Calawan Beata "Pirkko" tö

D-pentue on ensimmäinen pentueeni, jossa on oma kasvattini vanhempana. Isäksi valitsin uroksen, jonka emästä pidän kovasti ja jonka isän puolelta tulee hieman erilaista verta. Tämä veri poikikin sitten varsinaiset harvinaisuudet, sillä pentueeseen syntyi kaksi sinistä narttua. Mielenkiinnolla seuraan erityisesti näiden pentujen kehitystä. Muuten pennut ovat ulkonäöltään ja luonteeltaan lupaavia, ja tällä kertaa uroksilla on molemmat kivekset. Jätin pentueesta sijoitusnartun, jolla voin toivottavasti teettää pennut parin kolmen vuoden kuluttua.

 

C-pentue

s. 19.12.2006

5 urosta ja 2 narttua

isä FIN MVA Raparperin Bandiitti "Eetu" pi - emä KANS FIN EST S MVA JV-05 ESTV-06 FIN AVA TK1 TK2 Cimillan Hilda Hulvaton "Vega" pi

Vegan ollessa muutaman kuukauden ikäinen tulin sanoneeksi sen Sari-omistajalle, että kun Vegalla teetetään pentuja, haluan niistä nartun. Niin onnekkaastihan siinä sitten kävi, että minulla itselläni oli mahdollisuus teettää sillä pennut, mistä olen äärimmäisen kiitollinen Sarille. Vega on luonteeltaan iloisen vilkas ja ulkonäöltään sopusuhtainen ruskea narttu; juuri sellainen pakkaus kuin haluan göötin olevan. Halusin Vegalle vanhemman uroksen, kun se itse on niin nuori, etteivät mahdolliset sairaudet vielä ole puhjenneet. Olin jo vuosia ihaillut Eetun rauhallista luonnetta ja vahvaa luustoa, ja siitä sainkin sulhasen Vegalle. Sain pentueesta myös itselleni toivomani ruskean nartun. Ikävä kyllä uroksista kolme on kivesvikaisia.

 

B-pentue

s. 8.3.2006

2 urosta (1 töpöhäntäinen) ja 3 narttua (2 töpöhäntäistä)

isä FIN EST MVA Antimos Pekka Töpöhäntä "Pekka" tö - emä FIN MVA Frida "Frida" pi

Ensimmäisten pentujen kanssa on mennyt kaikin puolin niin hyvin, että halusin teettää Fridalla toisetkin pennut, varsinkin, kun se osoittautui erinomaiseksi emäksi. Tällä kerralla halusin uroksen, joka on malliltaan lyhyehkö ja jolla on suorat eturaajat. Tämänkin pentueen uroksilta löytyvät molemmat kivekset. Pennut ovat olleet terveitä ja pärjänneet näyttelyissä mukavasti. Jätin pentueesta sijoitusnartun, joka synnytti D-pentueeni 28.3.2009.

Isälleni menevät suurkiitokset siitä, että hän antoi minun viedä Fridaa näyttelyihin, testeihin ja tarkastuksiin sekä kaiken päälle teettää sillä kahdet pennut!

 

A-pentue

s. 25.1.2004

2 urosta ja 4 narttua (2 töpöhäntäistä)

isä FIN MVA Brandklipparen's Tore "Tore" tö- emä FIN MVA Frida "Frida" pi

Rupesin harkitsemaan isäni omistaman Fridan pennuttamista vasta sen ollessa nelivuotias. Lopullisen päätöksen tein Fridan hienosti sujuneen luonnetestin jälkeen. Urokseksi halusin rauhallisen seurakoiraluonteisen koiran, ja sellaisen sainkin. A-pentueen uroksetkin ovat mukavia kotikoiria, mutta ainakin nartuissa riittää potkua agilityyn. Luonteiden lisäksi olen tyytyväinen siihen, että kaikilla pennuilla on täydellinen purenta ja selkeä sukupuolileima. Lisäksi ne ovat väritykseltään kauniita. Miinuspuolena ovat muutaman pennun liian kääntyneet ranteet, mataluus sekä liika pituus. Jätin pentueesta itselleni nartun, jota en kuitenkaan käytä jalostukseen sen rakenteellisten heikkouksien vuoksi. Yhdellä nartulla on jälkeläiset Cimillan-kennelissä.